Subota, 25 ožujka, 2023

Mali Lošinj dobio priznanje za odgovorno upravljanje turizmom

Organizacija Responsible Tourism Partnership već godinama u sklopu svjetskog turističkog sajma u Londonu dodjeljuje WTM Responsible Tourism Awards (Nagrade za odgovorni turizam). Među istaknutima ove godine našla se i Turistička zajednica Grada Malog Lošinja zbog odgovora na izazove uzrokovane virusom COVID-19.

Pohvala TZ grada Malog Lošinja


Pohvaljena je zbog protokola koji je Turistička zajednica grada Malog Lošinja, u suradnji s Gradom Malim Lošinjem, Epidemiološkom službom i ostalim dionicima u destinaciji, osmislila u slučaju sumnje na zarazu COVID-19. Plan predviđa svojevrsnu „Policu osiguranja“, odnosno, novčanu naknadu štete za iznajmljivače privatnog smještaja i troškove samoizolacije gosta, brzu koordinaciju vlasti u slučaju sumnje na zarazu, kao i siguran povratak u matičnu zemlju.


Jedinstvena FERRY FREE akcija

Osim spomenutog, priznanje je dodijeljeno i zbog jedinstvene FERRY FREE akcije u kojoj su sudjelovali svi – od velikih turističkih organizacija do malih iznajmljivača. Svi gosti koji su u rujnu boravili na otoku Lošinju dulje od 7 noći u komercijalnim smještajnim kapacitetima dobili su umanjenje završnog računa smještaja u vrijednosti povratne trajektne karte. Ove se godine, zbog pandemije uzrokovane koronavirusom, dodjela održala online te se i sam sajam od 9. do 11.11. održava virtualno, prvi put nakon 40 godina. Potaknuti situacijom, suci su odlučili pohvaliti tvrtke i odredišta koja preuzimaju odgovornost i baviti se globalnim izazovom COVID-19 te istaknuti tvrtke i odredišta koji su preuzeli odgovornost i pozabavili se mnogim izazovima ove pandemije.


“ Odgovorni turizam je ono što zajednički radimo u destinaciji kako bismo ostvarili cilj. Izraz „održivo“ se prečesto koristi samo u apstraktnom smislu. Održivost je ambicija, a odgovornost zahtijeva da pokažemo što radimo kako bismo turizam učinili boljim i da budemo transparentniji u onome što postižemo, zajedno.“ – Istaknuo je Dalibor Cvitković, direktor Turističke zajednice Grada Malog
Lošinja

Turistička zajednica Grada Malog Lošinja prepoznata je kao donositelj promjena koji vodi k tome da turizam učini održivijim preuzimajući odgovornost za smanjenje negativnih i povećanje pozitivnih utjecaja turizma.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno