Petak, 9 lipnja, 2023

Maistra počinje s otvaranjem hotela u svibnju

Hotelska grupacija Maistra za uskrsne blagdane će imati otvorene hotele u svim destinacijama u kojima posluje – Rovinju, Vrsaru, Dubrovniku i Zagrebu, no ozbiljniji turistički promet predviđa u drugoj polovici svibnja do kada planira i postupno otvaranje preostalih objekata.

Maistra će tako tijekom uskrsnih blagdana imati otvorene hotele Grand Park, Lone, Eden, Amarin i Adriatic u Rovinju, resort Petalon i kamp Porto Sole u Vrsaru te dubrovački hotel Hilton, dok će u Zagrebu biti otvoreni hoteli The Westin, Sheraton, International i Jadran, od kojih neki, poput Westina, rade sve vrijeme pandemije.

“Iako je turizam i dalje u neizvjesnosti uzrokovanoj covid pandemijom, ohrabruje činjenica da su, za razliku od 2020., putovanja, uz poštivanje odgovarajućih epidemioloških mjera, dozvoljena”, kažu iz Maistre, dodajući da će otvaranje objekata tijekom travnja i svibnja ovisiti o rezervacijama i epidemiološkim mjerama koje će biti na snazi.

“Ozbiljniji turistički promet predviđamo u drugoj polovici svibnja, dok u glavnom ljetnom dijelu sezone očekujemo znatniju popunjenost objekata, uz zadržavanje pozitivnog trenda kretanja cijena”, iznose iz Maistre.

Uz očekivanja najviše dolazaka turista s ključnih tržišta Njemačke, Austrije i Slovenije, ističu da su ove godine izrazito fokusirani i na domaće turiste, kojima se kao i stranima najviše nadaju u Istri dok posjećenost hotela u Zagrebu i Dubrovniku ovisi o avioletovima.

Zapošljavanje do 2000 sezonaca

Počeli su i sa zapošljavanjem sezonskih radnika, kojih ove godina planiraju zaposliti do 2000, ali će i to, kako dodaju, kao i turistička potražnja ovisiti isključivo o epidemiološkoj situaciji u Hrvatskoj i na emitivnim tržištima te s tim u vezi i volumenu potražnje.

“Već krajem veljače počeli smo zapošljavanje sezonaca u otvorenim objektima, dok se postupno dostizanje planiranog broja sezonaca očekuje do sredine lipnja. Uobičajeno, najveća je potreba za sobaricama, konobarima i kuharima s iskustvom, recepcionarima, ali tražimo i zaposlenike ostalih zanimanjima”, otkrivaju iz Maistre.

Naglašavaju da kao i prethodnih godina, uz plaću u skladu s kolektivnim ugovorom, Maistra organizira i plaća smještaj svim zaposlenicima kojima je potreban, a imaju pravo i na dva topla obroka te naknadu za prijevoz na posao. Isplaćuju se i dodaci na plaću, odnosno regres za godišnji odmor, božićnica, jubilarna nagrada i solidarna pomoć.

Pandemijski uvjeti poslovanja i testiranja 

S obzirom na nastavak pandemije nastavljaju i s prilagođavanjem poslovanja uvjetima i mjerama prateći preporuke i odluke mjerodavnih zdravstvenih institucija imajući na umu dobrobit i gostiju i zaposlenika.

Dio su i projekta “Safe Stay in Croatia”, a kako bi povećali razinu sigurnosti i omogućili što bezbrižniji odmor gostima, nastavljamo i s akcijom testiranja na covid-19 svim svojim gostima kojima je to uvjet za povratak svojim domovima. Uzimanje uzoraka se organizira u samom objektu, nakon čega su rezultati PCR testova dostupni unutar 24 sata, a brzih testova za manje od sata.

Uz to, stalnim ažuriranjem svojih web stranica nastoje i pravovremeno informirati goste o situaciji s koronavirusom i poduzetim mjerama u objektima i onima kojih se moraju pridržavati u destinacijama na šest jezika.

Zaključno komentiraju i predloženo uvođenja tzv. covid putovnica, poručujući da podržavaju sve napore koji će osigurati lakši i brži prelazak granice ako nisu isključivi i diskriminirajući.

Maistra posluje u sklopu rovinjske Adris grupe te u svom portfelju ima više od 20 hotela, osam resorta, šest kampova i druge ugostiteljsko-turističke objekte i sadržaje, čime je i među vodećim hotelskim tvrtkama u Hrvatskoj.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno