Petak, 22 rujna, 2023

Mađarski mešetari došli do zida no ne zahvaljujući pravovremenoj reakciji državnih institucija.Hrvatsko pravosudno tijelo opet podbacilo.

Dvojica mađarskih poduzetnika. Tamas Vitezy i Laszlo Attila Kerekes već godinama na tržištu nekretnina turističkih kompanija pretakaju i mešetare u Hrvatskoj.

No izgleda da je takvom mešetarenju došao kraj. Na njihovoj stranici Adriatiq Islands Group objavljena je poruka razočaranja u državu. Sve je počelo prošle godine kada je Bohemian Financing u suradnji s tvrtkom Canberra Invest preuzeo njihovu hotelsku kompaniju Primošten d.d. a sad i Hotele Jadran d.d. te je kulminiralo kada je glavni dvojac Adriatiqa pokušao maknuti iz slike novog vlasnika putem opunomoćenika iz Mađarske. Ova akcija mađarskog dvojca završila je neuspjehom, štoviše, Nadzorni odbor je smijenjena Uprava nije dobila povjerenje.

Na čelu oba hotelska društva ostao je Daniel Jelinek iz Bohemiana, jedan od najbogatijih mađarskih biznismena.Vitezy se požalio da ga je Bohemian kompanija prevarila i izigrala tako što je kupila potraživanja za mali iznos i time stekla maksimalnu moć nad kompanijom. 

Nažalost, cijela situacija nije riješena od strane pravosudnih institucija Republike Hrvatske kako bi se očekivalo u modernoj, pravnoj državi. Dapače, sve su njihove afere prolazile ispod radara punih 20 godina.

Mađarski otkupljivači potraživanja preuzeli su zadatak hrvatske države u svoje ruke i stali na kraj brojnim aferama, stečajnim postupcima i dugovanjima prema gotovo svim institucijama.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno