Srijeda, 22 ožujka, 2023

Mađarska zatvorila restorane, zabranila okupljanja i uvela policijski sat

MAĐARSKA će zatvoriti srednje škole, fakultete i restorane te će sutra u ponoć uvesti policijski sat, objavio je na Facebooku premijer Viktor Orban.  Orban je rekao kako će se sportski događaji odvijati bez publike, a sva okupljanja bit će zabranjena, javlja Reuters. Osnovne škole i vrtići će i dalje normalno raditi, ali će se učitelji i zdravstveni djelatnici redovito testirati svaki tjedan.

Policijski sat trajat će od osam navečer do pet ujutro

Policijski sat, koji je do sada počinjao u ponoć, po novome će trajati od osam navečer do pet sati ujutro. Hoteli će od sada primati samo poslovne ljude, ali ne turiste.

Obiteljska događanja bit će ograničena na 10 ljudi, a pogrebi na 50. Kina, kazališta i teretane se zatvaraju.

Nove mjere su potrebne kako zdravstveni sustav ne bi došao do pucanja

Nove mjere će trajati 30 dana, ali se mogu i produljiti ukoliko bude potrebno. Orban je dodao kako su nove mjere potrebne jer se mađarske bolnice, ako se koronavirus nastavi širiti sadašnjom brzinom, neće moći nositi s tim teretom.

Mađarska je u ponedjeljak zabilježila 5152 nova slučaja zaraze, čime je sveukupan broj slučajeva zaraze narastao na 114.778 i 55 smrtnih slučajeva.  Do sada je u Mađarskoj od covida-19 umrlo 2493 ljudi.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Sourceindex.hr

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno