Ponedjeljak, 5 prosinca, 2022

Luksuzni Hilton Costabella otvara u četvrtak

Novi petozvjezdani Hilton Rijeka Costabella Beach Resorta & Spa otvorit će vrata u četvrtak 1. srpnja. Naime, za tada je najavljena svečanost otvaranja novog visokokategornika koji će Rijeku, ali i Kvarner dodatno učiniti vidljivim na europskoj i svjetskoj turističkoj mapi, prenosi Novilist.hr.

Time će biti zaokružena investicija češkog poduzetnika Jaroslava Trešnjaka, generalnog direktora JTH Holdinga koji je zajedno s J&T Bankom, u ovaj, kako je više puta istaknuo, svoj životni projekt, uložio oko 105 milijuna eura.

Riječ je o objektu koji ima kapacitet od 132 soba, uz što će gosti moći odsjesti i u nekoj od 66 vila.

Novi resort nudit će i čitavu lepezu gastrodoživljaja, s obziorm na to da ima šest manjih i većih ugostiteljskih objekata, među kojima i restoran Nebo Restaurant & Lounge na vrhu hotela, na čijem je čelu najmlađi hrvatski chef s Michelinovom zvjezdicom Deni Srdoč.

Uz Srdoča, koji je nakon Drage di Lovrana u kojoj je na Kvarner donio prvu Michelinovu zvjezdicu, karijeru ipak umjesto u inozemstvu, nastavio u riječkom Hiltonu, svoj će gastropečat dati i chef Miljeko Kosanović. Taj executive chef, rođen i odrastao u Rijeci, sa sobom donosi golemo iskustvo koje je stekao pohađajući razne međunarodne kulinarske institute i radeći u nekima od najboljih restorana i hotela.

Inače, prilikom gradnje Hiltona nastojalo se čim više zaposliti domaće tvrtke pa je tako 70-ak posto poslova odrađeno u suradnji s hrvatskim tvrtkama. Osim toga, riječka tvrtka Rio je šivala uniforme za zaposlenike resorta, a suradnja je uspostavljena i s nekim od lokalnih dobavljača, primjerice brendom Quarnero, koji je jedan od dvaju službenih partnera eforea spa & health cluba i usredotočen je na wellness ponudu prirodnih proizvoda od lokalnih sastojaka, do riječkih ribara ili obiteljskih tvrtki Buretić Bregi te mljekara Buretić iz Boljunskog Polja.

U prvu sezonu riječki će Hilton uvesti njegov novi generalni direktor Ryan Gauci, koji je na tom mjestu početkom ovog mjeseca zamijenio dosadašnjeg direktora Jose Louisa Ruiza Arroya. Gauci je tijekom dosadašnje karijere u Hiltonu radio u Hiltonovim objektima na Malti te u Ujedinjenom Kraljevstvu, Poljskoj, Francuskoj i Italiji. Prije dolaska u Hilton Rijeka Costabella Beach Resort & Spa bio je na čelu poznatog hotela Hilton Prague.

A tko želi isprobati kako to izgleda odsjesti u Hiltonu, noćenje za jednu osobu s petka na subotu platit će od 314 eura, odnosno od 296 eura za članove Hilton Honorsa, do nekih 550 eura na noć.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno