Ponedjeljak, 25 rujna, 2023

Lukša Jakobušić – novi predsjednik Hajduka i vlasnik prvog digitalnog hotela u Hrvata

Vrijedi zabilježiti: novi predsjednik Hajduka jedan je od najinovativnijih hrvatskih hotelijera. Lukša Jakobušić prije tri dana postao je predsjednik Hajduka. Što se ovog portala ne bi ticalo, da gospodin Jakobušić nije jedan od najinovativnijih hrvatskih hotelijera. Lukša Jakobušić osnivač je i vlasnik dubrovačkog One Suite Hotela. One Suite Hotel od svog je otvaranja prije četiri godine počeo mijenjati domaću hotelsku industriju, prenosi plavakamenica.hr.

Nova paradigma hotelijerstva

Jakobušić je počeo obilaziti moderne svjetske hotele, poput američkog lanca Ace, koji se tek 2013. doselio u Veliku Britaniju, i shvatio da je nova paradigma hotelijerstva pitanje identiteta više nego nekretnina i hardvera. Angažirao je Andreu Klemenčić, ženu koja je stvorila Dežman, najvažniji i najuspješniji zagrebački bar, i kojoj je nakon godina u obiteljskom restoranu i biznisu s pićima, posao u hotelu predstavljao dobrodošao izazov. One Suite Hotel je odmah promijenio hrvatsku hotelsku scenu.

One Suite, smješten u Župi Dubrovačkoj petnaestak minuta vožnje od Grada, luksuzni je hotel s apartmanima većima od 50 kvadrata, fenomenalno opremljenim mini barovima, luksuznom kozmetikom i nizom umjetničkih djela u sobama koji, međutim, ni u punoj sezoni prije korone nikad nije koštao više od 300 eura za noć, što je dvostruko manje od prosječne cijene dubrovačkih five star hotela u srpnju i kolovozu.

One suite prvi hrvatski digitalni hotel

One Suite tako je počeo demokratizirati prilično isključivu dubrovačku hotelsku scenu. One Suite bio je prvi hrvatski digitalni hotel: mobitelom možete otključavati sobu, pregledavati ponudu pića, ući na bazen ili na parking, komunicirati s osobljem. Tesla je, naravno, službeni automobil One Suite-a. 

Doručak u One Suiteu bazira se, ne računajući obvezne forme poput dimljenog lososa, na sastojcima proizvedenim doslovno dvadesetak kilometara oko hotela. Naposljetku, One Suite u prethodnim se godinana zimi nije zatvarao za razliku od 90 posto dubrovačkih hotela, koji su prestajali raditi krajem studenog. Naprotiv, One Suite je u zimskim mjesecima u svojoj garaži organizirao rock koncerte i održavao lokalni društveni život u dubrovačkom zimskom mrtvilu. Nadamo se da će Lukša Jakobušić, vlasnik One Suitea i dugogodišnji predsjednik Vaterpolskog kluba Jug, u posrnuli Hajduk unijeti bar nešto svoje inovativnosti, odlučnosti i energije.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno