Srijeda, 4 listopada, 2023

Lufthansa drastično smanjio promet u listopadu

Lufthansa u listopadu prekida promet na brojnim linijama prema Hrvatskoj

Lufthansa, njemački avioprijevoznik do kraja listopada drastično će smanjiti broj operacija prema hrvatskim zračnim lukama.

Lufthansa, članica Star Alliance grupacije, od listopada više ne prometuje na svoje dvije sezonalne linije: iz Munchena prema Puli i Zadru. Iako su linije inače prometovale u listopadu, kompanija je ove godine ranije prekinula promet na istima zbog utjecaja globalne pandemije odnosno smanjene potražnje.

Kompanija će u listopadu imati 7 aktivnih linija prema hrvatskim zračnim lukama, dvije manje u odnosu na prethodni mjesec. Iako se broj linija nije značajno smanjio, došlo je do velike redukcije u broju tjednih letova prema hrvatskim odredištima.

Donosimo red letenja koji je u primjeni do kraja ovog mjeseca.

Linija Frankfurt – Dubrovnik prometovati će jednom tjedno, subotom, do 17. listopada. Lufthansa je na ovoj liniji u kolovozu prometovala 3, a u rujnu 2 puta tjedno.

Linija Munchen – Dubrovnik prometovati će četiri puta tjedno, ponedjeljkom, srijedom, petkom i nedjeljom, do 24. listopada.

Linija Frankfurt – Split prometovati će jednom tjedno, subotom, do 17. listopada. Kompanija je na ovoj liniji prometovala 4 puta tjedno u kolovozu, te 3 u rujnu.

Linija Munchen – Split prometovati će četiri puta tjedno, utorkom, četvrtkom, subotom i nedjeljom, do 24. listopada.

Linija Frankfurt – Zadar prometovati će jednom tjedno, subotom, do 24. listopada. Radi se o jednom letu tjedno manje u odnosu na rujan, te dva u odnosu na kolovoz.

Linija Frankfurt – Pula prometovati će do 17. listopada, jednom tjedno subotom. I ovdje je riječ o jednom letu tjedno manje u odnosu na rujan, te dva u odnosu na kolovoz.

Linija Munchen – Zagreb prometovati će do 17. listopada 5 puta tjedno; utorkom, četvrtkom, petkom, subotom i nedjeljom. Od 18. listopada na ovoj će liniji biti svega tri leta tjedno, četvrtkom, subotom i nedjeljom.

Lufthansa prekinula linije prema Jadranu

Lufthansa će prekinuti promet prema jadranskim zračnim lukama ranije nego što je to bilo prethodnih godina, a doći će i do smanjenja broja tjednih letova na liniji Munchen – Zagreb.

Još uvijek nije poznato hoće li Croatia Airlines prometovati na liniji Dubrovnik – Frankfurt, Split – Frankfurt te Split – Munchen u zimskom redu letenja ove godine.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno