Subota, 23 rujna, 2023

Lov na najskuplji bijeli tartuf u doba korone

Sezona bijelog tartufa počinje 1.rujna u Istri, zbog povećanog broja oboljelih od koronavirusa ove godine će izostati mnogobrojne manifestacije vezane uz taj događaj.

Tuber magnatum pico jedna je od najskupljih gljiva na svijetu, te lov na nju već godinama privlači veliki broj turista iz cijelog svijeta u Istru. Osim lova na bijeli tartuf organiziraju se mnogobrojna događanja tijekom rujna poput  gastro sajma, Dana Zigante tartufa u Livadama i mnogi drugi. Zbog izvanredne situacije tih manifestacija neće biti. 

Što se tiče lovaca na tartufe tzv. tartufare za njih ostaje sve isto kao i prethodnih godina sa jednom iznimkom Udruga tartufara Istra neće službeno otvoriti sezonu lova na bijeli tartuf u Motovunskim šumama.

Svatko tko želi ići u lov na najskuplju gljivu morat će imati dozvolu za sakupljanje  tartufa izdanu od resornog ministra te dopuštenje za sakupljanje gljiva u državnim šumama.

Ono što zabrinjava tartufare je situacija sa epidemijom koja će zasigurno umanjiti dobar plasman Istarskih tartufa na svjetsko tržište.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno