Velika Britanija je obavijestila Svjetsku zdravstvenu organizaciju (WHO) da se novi soj virusa širi brže i do 70 posto, a Johnson je proglasio karantenu za London, jugoistok i dio istoka Engleske.

Zbog novog soja korona virusa koji se ubrzano širi, mnoge zemlje u Europi zatvorile su granice i obustavile zračne veze s Velikom Britanijom. Putničke letove su u Europi prekinule Nizozemska, Belgija, Italija, Njemačka i Hrvatska, a premijer Andrej Plenković najavio je kako će privremena obustava trajati 48 sati. 

Konzervativna vlada Borisa Johnsona proglasila je karantenu za London te za jugoistok i dio istoka Engleske, nagnavši više od 16 milijuna stanovnika da budu kod kuće i odustanu od druženja za Božić.

Mjere su stupile na snagu u ponoć sa nedjelje na ponedjeljak, zbog čega je na jednom od najpoznatijih svjetskih aerodroma, londonskom Heathrowu, na stotine putnika lovilo zadnji let za Dublin. 

Ubrzo nakon europskih zemalja Izrael, Turska, Maroko, Kuvajt, Saudijska Arabija i El Salvador također su zabranili zračni promet, a kanadski premijer Justin Trudeau rekao da Kanada zaustavlja putovanje iz Velike Britanije na 72 sata.

Velika Britanija je obavijestila Svjetsku zdravstvenu organizaciju (WHO) da se novi soj virusa širi brže i do 70 posto.

Zatvorene su sve trgovine koje ne prodaju hranu i osnovne potrepštine i zabranjeno je putovanje izvan tih zona za koje je proglašen najviši stupanj uzbune, bilo u druge dijelove Ujedinjenog Kraljevstva, bilo u inozemstvo. Barovi, restorani i muzeji ondje su zatvoreni već od srijede.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!