Subota, 1 travnja, 2023

Lockdown u Austriji trebao bi trajati dvadeset dana

U Austriji građani smiju izlaziti iz kuće samo iz hitnih razloga, restorani i hoteli moraju biti zatvoreni. Zabrana bi se u početku trebala primjenjivati na najviše 20 dana, a nakon deset dana trebalo bi se analizirati stanje.

Karantena za necijepljene, koje je austrijska vlada uvela od ponedjeljka, trajala je samo tjedan dana. Nakon naglog porasta novih zaraza koronom i s obzirom na sedmodnevnu incidenciju od 1000, javni se život Austrije sada drastično gasi za cijelo stanovništvo. Nije bilo moguće uvjeriti dovoljno ljudi da se cijepe. Posljedica je prenatrpanost odjela intenzivne njege i velika ljudska patnja, piše Turizmoteka.

Dosadašnje mjere u Austriji slične su onima koje bi sada trebale stupiti na snagu u Njemačkoj. To je uključivalo, na primjer, 3G pravilo na radnom mjestu. Zaposlenici moraju dokazati da su cijepljeni, oporavljeni ili testirani. 8. studenoga uslijedilo je 2G pravilo za događanja, gastronomiju i turizam, koje je necijepljenima zabranilo pristup.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno