Utorak, 29 studenoga, 2022

Ljetnikovac Kazbek, luksuzni hotel na jugu Hrvatske idealan za vrhunski odmor

Ako želite iskusiti život Dubrovnika kako ga je nekad vodila dubrovačka vlastela, ljetnikovac Kazbek je idealni izbor. Smješten je na Lapadskoj obali, a udaljen svega 3 km od stare gradske jezgre Dubrovnika. 

Povijest ljetnikovca Kazbek je bogata i kompleksna baš kao i srednjovjekovni grad u kojem je smješten. To je priča o slavi i nemaru, ponosu i pljački, o fenkisu koji se izdize iz pepela. Sagradila ga je 1573. dubrovačka plemićka obitelj Zamanja,  kao mjesto namijenjeno miru i opuštanju, ali mu je burna povijest namijenila drugi plan. 1806. godine agresor ga je u potpunosti uništio i upalio ostavivši tek vanjštinu. U drugom svjetskom ratu služio je okupatoru kao zatvor da bi nakon rata ljetnikovac bio konfisciran i korišten kao skladište, a kasnije kao škola. Kada je Hrvatska stekla neovisnost, dvorac je vraćen vlasnicima, ali je zbog godina lošeg održavanja i nebrige bio u izrazito lošem stanju.

Kazbek je od tada nekoliko puta mijenjao vlasništvo, sve dok mu današnji vlasnici, švedska tvrtka Välinge Invest, nisu odlučili povratit raniji sjaj i slavu. Kazbek je sada harmonija prošlosti i sadašnjosti, kombinacija povijesne elegancije i pogodnosti suvremenog života.  

Kazbek ima 26 ležaja u 12 soba i jednom apartmanu. Sve smještajne jedinice nude visoki standard te su opremljene sistemima “pametne sobe” s klimom, SAT & PAY TV sistemom, minibarom i bežičnim internetom kao i ručno izrađenim kvalitetnim namještajem. Osim pojedinačnih soba, moguće je unajmiti i cjelokupni hotel. 

Sve usluge prilagođene su svakom pojedinom gostu koji ima na raspolaganju: bazen s vodenom masažom, restoran s dvorišnom Lounge terasom i potpuno opremljenu dvoranu za sastanke. Na raspolaganju za dnevne izlete je igliser (Raguza 1000, 12 osoba). 

U Kazbeku uz vrhunski smještaj doživjet ćete i vatromet okusa bogate i raznovrsne gastronomije svih Hrvatskih regija, od laganih ribljih specijaliteta Dalmatinske obale do bogatih mesnih jela iz Slavonije kao i birana hrvatska vina. 

Ne preostaje ništa nego zaputiti se u ovaj divan dijelić raja na jugu Hrvatske. Za sve naše čitatelje uskoro pripremamo giveaway u sradnji s ljetnikovcem Kazbek, stoga pratite nas na našem Facebook profilu www.facebook.com/24Turizam.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno