Subota, 10 lipnja, 2023

Lika ponovno oduševljava novim turističkim atrakcijama

Punim smještajnim kapacitetima za Uskrs, ali i turističku sezonu nadaju se Ličani. Turiste ove godine privlače novim atrakcijama. U netaknutoj prirodi niknula je prava hobitska kuća, a za potpuni ugođaj tu su – šumske orgulje, prve u Hrvatskoj.

Igra grana i vjetra stvara simfoniju na šumskim orguljama. Tako zvuči lička šuma.

”Proizvodi zvuk strujanja zraka kroz cijevi i rupe na cijevima. Imaju pomoćno sredstvo za vrijeme slabijih vjetrova da ljudi ne ostanu razočarani kad se ne čuju orgilje, kad nema vjetra”, rekao je Tomislav Špehar, Pećinski park Grabovača.

Male kućice sa zelenim vratima vode nas u bajku. Hobbitove kuće imaju i namještaj, mali krevet, knjige o Hobbitima na više od deset svjetskih jezika i herbarij pravog ličkog bilja koje raste u vrtu pred kućama. Lani su na ovom projektu radili volonteri iz cijeloga svijeta.

”Nama je u cilju imati izdanja knjige Hobbit na jeziku gostiju. Na zadnjem projektu su sudjelovali volonteri iz Španjolske, Francuske, Pakistana, Vijetnama”, govori Mario Paral, Pećinski park Grabovača.

Komadić raja za sebe pronaći će i lička djeca.

”Kad dođu knjige na različitim jezicima tad ću moći još malo više jezike naučiti”, kaže Niko, 9 godina.

Strani jezici već se čuju. Sezona je u pećinskom parku Grabovača počela ranije nego inače.

”Otvoreni smo tri vikenda. U tih šest dana nas je posjetilo oko 300 posjetitelja. Od čega su 99 posto su Hrvati i tek jedan posto čine stranci iz Nizozemske i Češke”, rekla je Jelena Milković, ravnateljica pećinskog parka Grabovača

Zato s pravom očekuju više gostiju od prošlogodišnjih pet tisuća jer uživanje u mirisima i zvukovima šume uz malo bjega u maštu – lijek je za sve probleme.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno