Srijeda, 22 ožujka, 2023

Letova nikad manje. Air France ipak ostao na dva leta dnevna prema Zagrebu

Iako je Air France originalno planirao prometovati češće prema Zagrebu u prosincu ove godine, to se nije dogodilo. Kompanije trenutno obavlja svega dva leta tjedno na ovoj liniji, što i ne čudi s obzirom na to da tvrtka iz iste grupacije, nizozemski KLM, s kojom Air France usko surađuje, trenutno prometuje svakodnevno prema Zagrebu, izvještava croatianaviation.com.

Air France će do kraja prosinca obaviti još svega 7 povratnih letova na liniji Pariz – Zagreb – Pariz. Kompanija trenutno na ovoj liniji prometuje dva puta tjedno, srijedom i subotom, zrakoplovima tipa E190 koji u floti ovog prijevoznika imaju kapacitet od 100 putnika.

Kompanija je odlučila dodati tek jedan let u vrijeme oko božićnih blagdana, u ponedjeljak, 21. prosinca. S obzirom na kapacitet zrakoplova kojeg Air France koristi na ovoj liniji, do kraja prosinca na tržištu je dostupno 1400 sjedala između Pariza i Zagreba.

Direktni letovi dostupni su srijedom, četvrtkom, subotom i nedjeljom

Podsjećamo, na istoj liniji prometuje i Croatia Airlines, četvrtkom i nedjeljom, a u prodaji je dodatan let u utorak, 22. prosinca. Dodamo li ovome još i kapacitet nacionalne aviokompanije do kraja mjeseca, ukupno će dva spomenuta prijevoznika na navedenoj liniji ponuditi nešto manje od 2500 sjedala (2464) što bi, s obzirom na epidemiološku situaciju, trebalo biti i više nego dovoljno čak i u vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana.

Air France trenutno u prodaji nudi dva dnevna leta prema Zagrebu u ljetnom redu letenja 2021. godine, no tek preostaje za vidjeti hoće li do realizacije tih letova doći.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno