Srijeda, 7 prosinca, 2022

Le Meridien LAV slavi 50 godina

Dana 8. kolovoza daleke 1971. godine svoja vrata otvorio je današnji luksuzni resort Le Meridien Lav, točnije jedan njegov dio pod tadašnjim (privremenim) nazivom Kairos, u Podstrani nadomak Splita.

Dvjestotinjak gostiju iz Italije, Francuske i Sjedinjenih Američkih Država dočekala je dovršena samo jedna hotelska zgrada od ukupno tri predviđene unutar hotelskog kompleksa, a mediji izvještavaju kako se ‘hotel nije mogao othrvati naletu turista i bio je prisiljen početi s radom’ jer su se gosti sami ‘odrekli stopostotnog komfora kad su vidjeli u kakvom je hotel ambijentu’.

Bio je to tada jedan od najvećih hotela na Jadranu i najsuvremenijih u visokoj B kategoriji. Imao je 373 sobe, salu za bankete i sastanke, salone, kasino, noćni klub, snack bar, brijačko-frizerski salon, ambulantu, razna sportska igrališta, kuglanu, vlastitu plažu, zimski bazen i druge sadržaje za rekreaciju, a gradila ga je splitska tvrtka Lavčević, prenosi dalmatinskiportal.hr.

Povodom obilježavanja 50 godina postojanja i rada hotela Lav, današnjeg Le Meridien Lava, od jeseni 2021. do proljeća 2022. godine bit će organiziran niz događanja i aktivnosti. Na samom kraju proslave, u kasno proljeće 2022. bit će izdana i višejezična prigodna monografija o ovom legendarnom splitskom hotelu. 

Hotel Le Meridien Lav od 2016. godine u vlasništvu je privatnog češkog equity fonda Odien Group, točnije njegove tvrtke-kćeri Odien Hotels N.V.

“Vlasnici smo resorta Le Meridien Lav svega nekoliko godina, no radujemo se ovoj obljetnici kao da smo otpočetka ovdje. Lav ima bogato nasljeđe i posebnu važnost u identitetu i kolektivnoj memoriji lokalnih stanovnika, stoga nam je važno u suradnji s našim zaposlenicima, partnerima i suradnicima te našim susjedima iz Podstrane, s kojima dijelimo najljepša sjećanja na naš hotel, na kvalitetan i zanimljiv način obilježiti njegovih prvih 50 godina. Svojim poslovnim planovima i ulaganjima u posljednjih nekoliko godina pokazali smo kako su nam ovaj resort i destinacija važni i kako želimo da Le Meridien Lav i dalje bude vodeći turistički brend na Jadranskoj obali”, istaknuo je Mike Saran u ime Odien Grupe, u čijem je vlasništvu Le Meridien Lav od 2018. godine.

Radost zbog ove velike obljetnice ne krije ni Arnoud Zaalberg, generalni direktor resorta Le Meridien Lav Split: “U Lavu sam gotovo jedno desetljeće i iskreno se radujem ovoj obljetnici jer me podsjeća na sve zanimljive i lijepe trenutke koje sam doživio sa zaposlenicima, gostima i partnerima te priče koje već godinama slušam o Lavu od nekadašnjih i sadašnjih zaposlenika. Osobito smo ponosni na činjenicu da je Lav 50. obljetnicu dočekao u novom ruhu s brojnim novim i unaprijeđenim, visokokvalitetnim sadržajima, čime svakodnevno nastojimo očuvati kvalitetu i vrijednosti koje smo naslijedili”.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno