Četvrtak, 8 lipnja, 2023

Kvarner očekuje za ove blagdane preko 17 000 gostiju

Ovih božićno-novogodišnjih blagdana (u razdoblju od 24. prosinca do 8. siječnja) na Kvarneru se očekuje 17.000 gostiju za koje se predviđa da će ostvariti oko 70.000 noćenja i to u većem dijelu u 52 otvorena hotelska objekta.

Na Opatijskoj rivijeri otvoreno je najviše, čak 27 hotela, po sedam hotela otvoreno je na otoku Krku i na riječkom području, četiri na Crikveničko-vinodolskoj rivijeri i tri u Gorskom kotaru. Po dva hotela otvorena su na Lošinju i Rabu, a rade i četiri kampa na Krku te jedan na Lošinju, piše Novi list.

Srazmjerno broju otvorenih hotela i noćenja koja se očekuju, na Opatijskoj rivijeri ponudit će se i najveći broj ispraćaja stare i dočeka nove godine u hotelskim objektima. Organizirani doček nove godine na Silvestrovo tako bi trebao biti ponuđen u 13 opatijskih hotela (Ambasador, Milenij, Navis, Ikador, Admiral, Adriatic, Bristol, Miramar, Palace-Bellevue, Royal, Paris, Imperial i Istra).

Na Rabu će organizirani doček Nove godine imati Valamar Padova, a Imperial će organizirati doček ovisno o najavama i epidemiološkoj situaciji. Riječki Hilton svojim će gostima ponuditi doček u hotelskoj kući, baš kao i u Kastvu Kukuriku. Na Lošinju i na Cresu neće biti organiziranih hotelskih dočeka, a u Novom Vinodolskom organizirani doček Nove godine bit će u hotel Lišanj.

Na crikveničkom području doček za goste hotela bi trebao biti u hotelima Marina, Esplanade i Mediteran, a u Gorskom kotaru u hotelu Bitoraj. Sve ove najave organiziranih dočeka, kao i broja otvorenih hotela, mogu se naglo promijeniti s obzirom na epidemiološku situaciju i mjere koje se konstantno mijenjaju, a koje uvode zemlje u okruženju.

Samim time situacija će biti do kraja potpuno nepredvidiva, no ipak, s obzirom na obećavajući početak ovog prosinca, vjeruje se kako će turisti, kako strani tako i domaći, doći ispratiti staru godinu na Kvarner i uživati ili u dočeku nove godine na otvorenom ili na onima ponuđenim unutar hotela.

SourceNovi list

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno