Ponedjeljak, 5 prosinca, 2022

Kvaliteta usluge i proizvoda u turizmu Vukovara

U sklopu projekta integriranog upravljanja destinacijom IQM Destination kojeg Vukovar implementira sada već više od godinu dana, provodi se između ostalog i aktivnost mjerenja on-line reputacije destinacije koja će nam dati povratne informacije o kvaliteti usluge i proizvoda te u konačnici o imidžu Vukovara kao turističke destinacije, prenosi Turzmoteka.hr.

Vukovar je od početka ove godine do listopada kao zanimljiva i atraktivna turistička destinacija ostvario odlične rezultate kvalitete u turizmu i to 92/100 u usporedbi s prošlogodišnjim podacima istog razdoblja. Ukupno 5300 recenzija u gradu Vukovaru prikupljeno je od 92 mjerena objekata, posjećenih atrakcija, ugostiteljskih objekata, hostela, hotela i lokalnih proizvođača.

Broj recenzija povećao se za gotovo 2000 novih u odnosu na prethodnu godinu, a najveći dio recenzija prikupljen je s platformi poput Google Maps-a, Booking-a, Facebook-a, Tripadvisor-a i Airbnb-a. Kako bi turističke destinacije opstale potrebno je intenzivno pratiti recenzije i trendove, te pomoću njih kontinuirano raditi na poboljšanju kvalitete. Visoka razina kvalitete ključan je faktor u održavanju konkurentnosti na današnjem tržištu. Kvaliteta u turizmu uključuje dosljedno isporučivanje proizvoda i usluga gostiju u skladu s očekivanim standardima. Recenzije su odlična povratna informacija od strane posjetitelja jer iz prve ruke možemo saznati koliko im se svidio turistički proizvod ili usluga, te ono najbitnije – ukupan dojam o cijeloj destinaciji. Važno je pažljivo odgovarati na recenzije, te kontinuirano poraditi na poboljšanju kvalitete. Kako bismo bili u korak s trendovima i promjenama na sve više globaliziranom i promjenjivom tržištu moramo osluškivati posjetiteljeve želje i potrebe, prilagođavati se standardima zadanim u okviru projekta IQM Destination, uključivati destinacijske partnere, promovirati se u sinergiji i izvrsnosti.

“Turistička zajednica grada Vukovara nastavlja s edukacijama, te kontinuirano potiče dionike u turizmu na povećanje kvalitete, integraciju lokalnih proizvoda, preporuke gostima da posjete sadržaje u Vukovaru i okolici, stalnom inoviranju i kreiranju nove ponude, a sve u cilju privlačenja većeg broja gostiju, duži boravak, veće zadovoljstvo gostiju i kao cilj odgovornog turizma – zadovoljnije stanovnike našeg grada” izjavila je direktorica Turističke zajednice grada Vukovara Marina Sekulić.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno