Četvrtak, 30 ožujka, 2023

Kruzeri u Dubrovniku – odluka se još čeka, no nisu svi oduševljeni

Najavljena je mogućnost da Dubrovnik dobije željenu dozvolu za uplovljavanje kruzera u dubrovačku luku. O ovome je javnost izvijestio Stožer civilne zaštite, jer prema trenutnim odredbama, u niti jednu hrvatsku luku ne smije uploviti brod s više od dvije stotine putnika. Oko toga da li bi kruzeri trebali biti vraćeni ili ne, Dubrovčani nemaju jednako mišljenje.

Dio onih koji od turizma ipak živi, smatra da bi kruzeri u ovom momentu donijeli više štete nego koristi, jer se ovakvim, dosadašnjim tempom, barem hoteli i privatni smještaj puni, te su turisti koji sada obitavaju u Dubrovniku kakvi takvi potrošači. Gostima s kruzera Dubrovnik bi opet dobio goste koji su u Dubrovniku samo usidreni i ne troše previše. Koliko god elitni turizam bio dobrodošao, toliko i nije od neke velike pomoći za rast dubrovačkog gospodarstva, slažu se.

Posljednji kruzer koji je uplovio u dubrovačku luku, tu je stigao prije skoro pola godine, no iako nema konkretnih potvrda, u Lučkoj upravi spremni su za još koji takav.

Pregovori o mogućem dolasku kruzera iz redova MSC još uvijek traju, a najave za slijedeću godinu već sada daju nam dozu optimizma – no svakako sve ovisi o epidemiološkoj slici kako u Hrvatskoj, tako i na ostalim emitivnim tržištima.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno