Srijeda, 7 prosinca, 2022

Kreću provjere protokola za projekt Safe stay in Croatia. Ispravno nošenje maski, mjerenje temperature samo su neki od segmenata koje morate poštovati

Ususret nadolazećem glavnom dijelu turističke godine, Ministarstvo turizma i sporta intenziviralo je provjere poštivanja protokola u okviru projekta Safe stay in Croatia. Provjeravaju se svi segmenti propisanih protokola, od ispravnog nošenja maski do mjerenja temperature, ograničenja broja osoba u zatvorenim prostorima te redovite dezinfekcije zajedničkih prostorija i soba za smještaj u komercijalnim objektima.

Uspostavljene su tri razine nadzora pridržavanja protokola kroz kontrole Ministarstva turizma i sporta, strukovnih udruženja te mogućnost svakog gosta da svoje dojmove pošalje putem web stranice www.safestayincroatia.hr, koje će ministarstvo i provjeriti na terenu.

„Intenzivirali smo provjere poštivanja protokola u okviru Safe stay in Croatia projekta i s jučerašnjim danom djelatnici ministarstva obavili su stoti nadzor. Pozivamo sve turističke dionike, koji to još nisu učinili, da se priključe projektu, provode protokole i poštuju mjere u svom poslovanju jer time brinu o svojoj sigurnosti, sigurnosti svojih bližnjih, gostiju i doprinose percepciji Hrvatske kao sigurne turističke destinacije. S važnih emitivnih tržišta dobili smo potvrde o vrijednosti ovog projekta za koji velik interes iskazuju i vlade i dionici u turističkom sektoru. Hrvatska je poduzela sve aktivnosti kako bi turistima uz visokokvalitetnu i bogatu turističku ponudu, pružila i siguran odmor, uspostavljeno je više od 350 punktova za testiranje, ministarstvo je izdvojilo 20 milijuna kuna za nabavu brzih antigenskih testova, a među prvima u EU, još od 1. lipnja, primjenjujemo i EU digitalnu COVID potvrdu“, istaknula je ministrica  Brnjac.

Hrvatska je prepoznata kao destinacija koja u fokus stavlja sigurnost te poduzima sve mjere kako bi turisti imali sve potrebne usluge na raspolaganju i u današnjim uvjetima putovanja. Do sada je stranicu www.safestayincroatia.hr posjetilo više od 700 tisuća posjetitelja, najviše iz Njemačke, Hrvatske, Poljske, Češke, Austrije i Italije.

Vrijednost projekta Safe stay in Croatia do sada je prepoznalo i više od 16 tisuća turističkih dionika u Hrvatskoj. Ovaj projekt je značajan upravo radi edukativnog karaktera za turističke dionike i same turiste, kroz poticanje na pridržavanje epidemioloških mjera, što je u ovim pandemijskim okolnostima od presudnog značaja. 

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno