Zračna luka Dubrovnik danas, 25. rujna, očekuje gotovo 100 polijetanja i slijetanja komercijalnih zrakoplova na redovnim linijama prema čak 21 državi. U odnosu na isti period prošle godine, povećanje je veliko s obzirom na to da redovnih međunarodnih linija u istom periodu prošle godine gotovo više i nije bilo.

U Dubrovniku će danas biti vrlo prometno, unatoč tome što smo pri kraju rujna. Najavljeni su dolasci zrakoplova na čak 48 redovnih linija, najviše iz Francuske i Velike Britanije.

Kraj ljetne sezone, odnosno posezone, u Dubrovniku još nije na vidiku. Samo danas u Dubrovnik će sletjeti 7 zrakoplova iz Francuske (3 iz Pariza, 2 iz Nantesa, te po jedan iz Marseillea i Lyona). Isti broj letova očekuje se i s tržišta Velike Britanije (4 leta iz Londona, 2 iz Manchestera, po jedan iz Edinburgha i Birminghama).

Turisti iz Francuske i Velike Britanije još uvijek dolaze na odmor u Dubrovnik u većem broju, što potvrđuje i visok postotak popunjenosti zrakoplova na današnjim letovima prema Zračnoj luci Dubrovnik.

Valja istaknuti da iz New Yorka u Dubrovnik danas slijeću dva zrakoplova tipa B767-300ER, United Airlinesa i Delta Air Linesa, a obje su se kompanije pohvalile visokim interesom putnika za Dubrovnikom u ovoj ljetnoj sezoni, piše Croatian Aviation.

Uz tri spomenuta tržišta, valja spomenuti i letove prema Poljskoj, Belgiji, Njemačkoj, Nizozemskoj, Španjolskoj i Rusiji.

U Dubrovnik će danas sletjeti i zrakoplovi iz Atene, Rima, Osla, Kopenhagena, Dublina, Praga, Beča, Ženeve, Rige, Zagreba i Istanbula, a sutra, 26.09., u zračnoj luci će biti prisutan još veći broj stranih avioprijevoznika i redovnih linija.

Zračna luka Dubrovnik zabilježit će velik porast broja putnika u rujnu u odnosu na isti mjesec prošle godine, posezona će, sudeći prema broju dostupnih linija i tjednih operacija zrakoplova, biti vrlo uspješna.

Red letenja za prvu polovicu listopada je potvrđen od strane velikog broja aviokompanija pa će krajnji jug Hrvatske pred sami početak zimskog reda letenja također biti dobro povezan s brojnim europskim odredištima, najveći broj letova u listopadu se očekuje prema Londonu.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!