Nedjelja, 26 ožujka, 2023

Korona – kako nam je pokazala gdje griješimo?

Možemo li doista iskontrolirati pandemiju do pronalaska cjepiva? Hrvatska se trenutno nalazi u velikim problemima s vrlo visokim brojem zaraženih i postoji velika šansa da će se suočiti s dugoročnim posljedicama koje će utjecati ne samo na cjelokupno gospodarstvo već i na samu emocionalnu i ekonomsku stabilnost svakog pojedinog hrvatskog građanina.

Ono što smo već naučili iz situacije koja nas je snašla jest da trebamo pod hitno osmisliti i realizirati održivi razvoj turizma, zaštitu socijalno ugroženih i omogućiti nesmetani rad naših građana. Jedna od bitnih stavki zasigurno je i bolja povezanost zdravstevnog sustava, od bolnica do školskih ambulanta.

Obrazovanje i motivacija građana da se pridržavaju mjera; od propisanog održavanja distance, nošenja maski prema preporukama, osobne higijene i pravovremenog testiranja.

Korona je unazadila hrvatski turizam i zaustavila njegov eksponencijalni rast, no isto tako je pokazala Hrvatskoj da je sve masovno i na brzinu definitivno krivo i da naša ekonomija ne smije i neće moći biti zasnovana izričito na rezultatima turističkih, za sada još uvijek kratkih sezona.

 Rješenje je u produljivanju sezone na 365 dana, ulaganje u manje promovirane i zastupljene destinacije koje Hrvatskoj to mogu ‘’odraditi’’ i usmjeravanje raznih fondova na ostale industrije kako bi u slijedećoj ovakvoj krizi ili čak istoj, ako ne potraje, mogli izaći kao pobjednici, odnosno ljudi s prijeko potrebnim dostojanstvom i imati sve preduvjete za normalan život jednog građanina Europe.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno