Nedjelja, 24 rujna, 2023

Konferencija: Dani cikloturizma od 16. do 18.09. u Ludbregu!

Konferencija u Ludbregu će se održati danas i najaviti druge Dane cikloturizma!

Konferencija posvećena CIKLOTURIZMU – rastućem i održivom segmentu turističke industrije. Razvoj cikloturizma ima važnu ulogu u razvoju kontinentalnog turizma, a što u konačnici doprinosi ravnomjernijem turističkom razvoju naše zemlje. Također ima ulogu u produljenju turističke sezone i pozicioniranju Hrvatske kao raznolike destinacije.

Ovo je prva i jedina konferencija posvećena cikloturizmu. Pokrenuta s ciljem okupljanja i povezivanja svih subjekata uključenih u razvoj ove brzo rastuće grane održivog turizma.

Trodnevna stručna konferencija posvećena cikloturizmu u Ludbreg će dovesti brojne dionike razvoja tog sve važnijeg segmenta turističke industrije. Prisutni će biti predstavnici ministarstava, turističkih zajednica i agencija. Svoje vrijeme dobit će i ponuđači usluga i proizvoda. No važnu ulogu imat će i stručnjaka za marketing i branding, ali i inozemni subjekti koji Hrvatsku otkrivaju Europi.

Zašto Ludbreg?

Dani cikloturizma održat će se u Ludbregu, gradu u smještenom na prijelazu brežuljaka Kalničke gore u ravnicu rijeke Drave. Ludbreg, čiji se turistički brend veže uz legendu o gradiću kao centru svijeta (Centrum Mundi), svoj turistički razvoj zasniva na sakralnom i izletničkom turizmu. Prometna povezanost,  bogata kulturna baština i autentična gastronomija omogućavaju i cikloturistički razvoj.

Dani cikloturizma u Ludbregu kao osnovnu temu imat će razvojne mogućnosti koje cikloturizam pruža manje aktivnim regijama, bilo da se radi o kontinentalnojHrvatskoj, zaleđu obale ili ruralnom.

Dani cikloturizma po svim pravilima epidemiologa

Ovaj oblik sportsko-pustovnog turizma otporan na izazove koje nam je donijela 2020. Dani cikloturizma održat će se sasvim u skladu s protuepidemiološkim mjerama, s puno sadržaja na otvorenom i radom u manjim grupama, a program smo prilagodili aktualnim temama koje turističke dionike zanimaju kada razmišljaju o (bliskoj) budućnosti.

Promocija ideje

Promocijske usluge, koje uključuju i snimanje vrhnuskih foto i video materijala iskoračile su iz hrvatskih okvira.Uz brendiranje domaćih Trail destinacija, zaslužni su za snimanje foto materijala za europsko tržište. Time će promovirati hrvatski dio EuroVelo 8 rute. Posebno treba istaknuti izradu video materijala za EuroVelo ruta 3, 15 i 19.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno