Petak, 9 lipnja, 2023

Karlovačka županija nastavlja s pozitivnim turističkim trendovima. Povrat njemačkih i nizozemskih gostiju

Karlovačka županija nastavlja pozitivne turističke trendove i u posezoni, turista je u rujnu i listopadu bilo znatno više nego u istom razdoblju lani i brojke se polako približavaju onima iz 2019., dok je u kampovima povećanje osjetno i u odnosu na tu rekordnu godinu, izvijestila je u petak Turistička zajednica Karlovačke županije.

Po podatcima iz sustava e-Visitor, u rujnu i listopadu ove godine na području Karlovačke županije je zabilježeno 45.337 dolazaka i 81.177 noćenja, dok je u ta dva mjeseca 2019. godine ostvareno bilo 62.863 turističkih dolazaka i 102.493 noćenja, piše N1.

U kampovima je u rujnu i listopadu ostvareno 29.184 noćenja, što je 25 posto više nego rekordne 2019, godine. To je doprinijelo da je ukupno ostvareno gotovo četiri petine prometa u odnosu na isto razdoblje 2019. godine, ističu iz TZ Karlovačke županije.

Direktor Turističke zajednice Karlovačke županije Željko Fanjak kaže da brojke govore da se nakon kolovoškog rekordnog porasta dolazaka i noćenja pozitivan trend nastavio i u jesenskim mjesecima.

“Posebno nas veseli osjetan povrat inozemnih turista, posebno onih iz Njemačke i Nizozemske koji su ostvarili značajan porast dolazaka i broja ostvarenih noćenja te premašili rekordnu 2019. godinu”, ističe Fanjak. Potpuni izostanak turista s azijskih tržišta kompenzirali su domaći turisti i oni iz Poljske, Francuske i Austrije, dodaje Fanjak i naglašava da rastu smještajni kapaciteti svih kategorija, osim u domaćinstvu.

Značajno raste turistički promet u kampovima, tako da je u kampovima povećanje osjetno čak i u odnosu na najbolju turističku godinu, 2019..

Od ukupnih noćenja najviše ih je, 57 posto ostvareno u Općini Rakovica odnosno plitvičkom kraju, 11 posto se odnosi na Karlovac, devet posto na dugoreški kraj, itd. U Turističkoj zajednici kažu da se Karlovačka županija percipira kao sigurna destinacija, jer je u njoj (izuzme li se Zagreb) i najveći broj objekata s oznakom Safe Stay in Croatia na kontinentu.

“Zbog daljnjeg unapređenja turističke ponude u Karlovačkoj se županiji očekuje daljnje intenziviranje turističkih dolazaka i razvoj željenog cjelogodišnjeg turizma”, zaključuje Fanjak.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno