Četvrtak, 8 lipnja, 2023

Karlovac organizira natjecanje u pripremi fiš paprikaša

Učenici Trgovačko ugostiteljske škole Karlovac 2. listopada se natječu u pripremi najboljeg fiša

KU petak 2. listopada u dvorištu Trgovačko ugostiteljske škole Karlovac održat će se 20. po redu tradicionalno natjecanje učenika u pripremi fiš paprikaša. Natjecat će se pet ekipa koje će fiš pripremati u kotlićima te pokazati svoje umijeće pripreme ovog tradicionalnog jela. Fiš paprikaš je tradicionalno jelo koje su prvi počeli kuhati doseljenici iz južnog dijela Njemačke. Samo jelo je skladan spoj okusa ribe i začina. Vizualno privlačno jelo interesantnog okusa. Ovo je idealna prilika da probate ovo tradicionalno jelo i u njemu uživate. Ukoliko ste već ljubitelj ovog jela pozivamo vas da sa nama uživate ovaj petak.

Natjecanje počinje u 11.00 sati, a proglašenje najbolje ekipe očekuje se u 12.30 sati. Iz Trgovačko ugostiteljske škole Karlovac poručuju da je natjecanje na otvorenom, u prekrasnom dvorištu škole uz terasu restorana. Te pozivaju sugrađane i posjetitelje da dođu, pogledaju natjecanje i bodre natjecatelje, a po završetku degustiraju fiš po promotivnoj cijeni. Organizatori ćevoditi računa o preporukama i epidemiološkim mjerama kako bi svi posjetitelji mogli sigurno i odgovorno uživati u događanju.

Karlovac

Turistička zajednica grada Karlovca pokrovitelj natjecanja

Turistička zajednica grada Karlovca već je tradicionalno pokrovitelj natjecanja. Direktorica Marina Burić izjavila je kako je jedna od važnih zadaća TZ suradnja s obrazovnim institucijama. To su obrazovne institucije koje educiraju mladi kadar za zanimanja u turizmu.

Karlovac

Suradnja sa školom je vrlo dobra. Školski restoran praktikum „Pod starimi krovovi“ dio je IQM projekta. Djelatnici škole i restorana sudjeluju u našim aktivnostima u projektu, stoga je i ova suradnja samo logičan slijed svega onoga što zajednički odrađujemo. Valja podsjetiti da je školski restoran uključen u trenutno aktualnu promotivnu akciju. Te poslužuje jela s gljivama stoga postoji više razloga da posjetitelji u petak dođu i isprobavaju kako fiš tako i druga fina jela pripremljena u školskom restoranu

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno