Petak, 22 rujna, 2023

Karlovac gastro destinacija! Glavna namirnica gljive

Karlovac – Turistička zajednica grada Karlovca u sklopu IQM projekta nastavlja provoditi promociju gastronomske ponude ugostiteljskih objekata. Cilj nam je zajedno s ugostiteljima pozicionirati Karlovac kao kvalitetnu cjelogodišnju gastronomsku destinaciju.

Jela s pivom bila su posebnost ove ljetne sezone u ponudi karlovačkih restorana. Pivski meniji su i dalje aktualni no karlovački restorani spremni su i za jesensku sezonu. U ponudi imaju sjajne specijalitete za ljubitelje gljiva. Čak 11 restorana pripremilo je maštovita jela koja svakako preporučujemo isprobati.

Karlovac se može pohvaliti šumom Kozjačom, a i okolica grada zaista obiluje šumama, pa tako i šumskim plodovima. Gljive su vrlo popularna i često viđena namirnica na tanjuru. To su prepoznali i karlovački ugostitelji te su uz pivo kao važnu namirnicu istaknuli upravo gljive. U ponudu restorana se tako mogu naći – rižoto sa šumskim gljivama, umak od lisičarki, kremasta juha od vrganja, te brojna druga jela s gljivama.

TZ grada Karlovca podržat će ponudu karlovačkih ugostitelja i promotivnom kampanjom na temu specijaliteta s gljivama.

Promotivna kampanja na društvenim mrežama Facebook i Instagram trajat će sve do kraja listopada. Cilj je povećanje vidljivosti i bolja prezentacija lokalne gastronomije te privlačenje posjetitelja motiviranih originalnom gastronomskom ponudom u Karlovac.

„Karlovac i na ovaj način želimo istaknuti kao poželjnu cjelogodišnju vikend destinaciju. Puno je toga što možemo ponuditi svojim gostima. Kvalitetna gastronomska ponuda ono je što će upotpuniti doživljaj posjetitelja u destinaciji, te je neophodna tijekom cijele godine. Stoga nas veseli suradnja s karlovačkim restoranima, njihov odličan odaziv i tematska ponuda menija na koju posjetitelji vrlo dobro reagiraju“ izjavila je Marina Burić, direktorica TZ grada Karlovca

⦁ Specijalitete u ponudi karlovačkih restorana možete pogledati na poveznici visitkarlovac.hr/sto-okusiti-u-karlovcu/

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno