Ponedjeljak, 25 rujna, 2023

Kapadokija,turska regija iz snova uz jungletribe.hr

Ako postoji bajka o čarobnoj glinenoj zemlji, vjerojatno će biti napisana o Kapadokiji! Dobrodošli u zemlju vila, predivnih konja, najljepših krajolika na svijetu dopunjenih šarenim nebom… Kapadokija je turska regija, mjesto puno ljepota od kojih zastaje dah te jedinstvenih kamenih formacija u kojima su drevni narodi stvarali svoje domove i svetišta. Ovdje se mogu pronaći vilinski dimnjaci i podzemni gradovi, stvoreni u vulkanskim stijenama i špiljskim crkvama. Vulkanske erupcije i erozija stvaraju ove krajolike desecima milijuna godina, a rezultat izgleda kao da se priroda poigrala čarobnim štapićem! Veličanstvena ljepota ovog područja najbolje se može vidjeti iz zraka.

Šareni baloni sastavni su dio Kapadokije i nadopunjuju prizor iz bajke. Cijelo iskustvo upotpunit ćemo nevjerojatnom turskom hranom i gostoprimstvom. Odsjedamo u takozvanim Cave Boutique Hotels – hotelima izgrađenim u vulkanskim stijenama, jedinstvenom iskustvu koje se rijetko može doživjeti bilo gdje drugdje! Vinuti se visoko u oblake i opet smo slobodni! Uzbudljiva Jungle jesen! Idemo li?

*Za putovanje u Kapadokiju nije vam potrebna viza. Također, niste se dužni testirati na COVID-19 niti proći mjere samoizolacije.

 Ruta:Zagreb-Istanbul-Kayseri-Göreme-Kayseri-Istanbul-Zagreb

Dan 1: Okupljanje u zračnoj luci u Zagrebu i dolazak u Kapadokiju

Dan 2: Fakultativni izleti – Jutarnji let balonom i Ples derviša

Dan 3: Fakultativni izlet – Srce Kapadokije

Dan 4: Fakultativni izleti – Jutarnja tura na konjima i poslijepodnevni safari džipovima/quad tura

Dan 5: Fakultativni izlet – Mistična tura

Dan 6: Napuštanje smještaja i povratak u Zagreb

Više o ponudi na https://www.jungletribe.hr/

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno