Subota, 10 lipnja, 2023

Kakva odlična sezona? Bujas oštro kritizirao HRT

Kakva je situacija do sada, govore brojke same za sebe. U Hrvatskoj je u prvih 8 mjeseci ove godine ostvareno 47,5 milijuna noćenja. To je u postotku 53 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Prema mnogima nikad lošija sezona broji do kraja kolovoza 6,8 milijuna turista odnosno 41 posto lanjskih dolazaka. Sezona je bila bolja od očekivanog, no svakako nije nešto s čim bismo trebali biti zadovoljni ili uvjeravati javnost da je sezona prošla zadovoljavajuće.

Stoga kampanja naše nacionalne kuće HRT-a nije naišla na oduševljenje Hrvoja Bujasa, čelnog čovjeka budruge Glas poduzetnika.

Kakva nam je bila šansa i jesmo li je iskoristili ili samo kupimo bodove na račun pretjerano loših prognoza, osvrnuo se Bujas na svom Facebook profilu. Komentirao je situaciju u turističkom sektoru odnosno ovu turističku sezonu. Oštro je kritizirao HRT, koji po njemu objašnjava sezonu 2020. kao uspješnu, dok zapravo začinjena raznoraznim izjavama – postaje degutantna.

Da je bilo hrabrosti i vizije, a da ne kažem kreativnosti, imali bi doista kvalitetnu sezonu. No imali smo sezonu s 50-60% pada. I dokle god slušam da je to odlično i iznad očekivanja, valjda s konstantnim ponavljanjem laž doista postaje istina.”, napisao je Bujas.

Sezona jest bila bolja od očekivanog, no samo zato jer je Capelli imao nebulozne izjave o očeikavnju pada od 80 %. Stoga su te njegove brojke alibi brojke, pa je onda ovakav”bolji” rezultat razlog i za ovakvu kampanju.

HRT je postao ili ostao plaćena PR-uša, bez ikakvih kriterija novinarstva, zaključio je Bujas. Uhljebništvo je glavni mindset, parafiskalni namet koji guši hrvatsku ekonomiji, kao i sve građane, a uz sve to još su i negledljivi. Napisao je ovim riječima Hrvoje Bujas na svom profili na društevnoj mreži.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno