Petak, 22 rujna, 2023

KAKO ISPLANIRATI SVOJE PUTOVANJE?

ZLATNA PRAVILA ZA SVAKOG PUTOHOLIČARA

 Obožavate putovanja, volite istraživati i želite svoje vrijeme na odabranoj destinaciji provesti što kvalitetnije, onda nikako ne smijete zanemariti nekoliko važnih pravila. Ako obožavate putovati i neprestano tražite nove načine za bolje pakiranje, iskorištavanje vremena na putovanju i slično, ovi će vam savjeti sigurno biti od velike pomoći. Donosimo vam šest odličnih savjeta uz koje vam nijedan dio putovanja neće biti muka, a drugi će vas tražiti za pomoć prije vlastitih pustolovina po svijetu. 

Što vam treba na baš svakom putovanju?

Osim popisa odjeće i obuće, napravite i popis stvari koje svakako morate imati pri ruci na baš svakom putovanju. Tim ćete korakom biti bliže svom idealnom putovanju. 

Budite organizirani

Društvene mreže pune su korisnih savjeta kako najbolje iskoristiti prostor prtljage i spakirati se organizirano. Ako se radi o putovanju na duže vrijeme, svakako razmislite o kupnji vakuum vrećica koje će vamuštedjeti mjesta u kovčegu.

Informirajte se

Informirajte se o sadržajima u destinaciji u koju putujete, restoranima i na kraju krajeva smještaju u kojem odsjedate kako kasnije ne biste imali neugodnih iskustava. Isto tako, uvijek potražite kodove za popuste koji vam mogu uštedjeti znatnu količinu novca. 

Od točke A do točke B

Nepoznati gradovi ponekad znaju zbuniti posjetitelja. Nemojte se ohrabriti i zbog toga ne doživjeti u potpunosti grad u kojem jeste. Uz dobru organizaciju sve se može. 

Pazite na svoj novac

Iskustvo putovanja često prati i iskustvo krađe. Nažalost, u pojedinim državama to postaje lokalni ‘’experience’’ stoga imajte to na umu kada spremate svoj novac – nikad na istom mjestu svu količinu novca. Onaj iznos za koji smatrate da će vam biti dovoljan za taj dan spremite na dva mjesta, po mogućnosti u dvije različite torbe a ostatak , ako ga ostavljate u hotelskoj sobi, spremite u sef i negdje skriven u vašoj prtljazi.  

Naoružajte se osmijehom

Svako putovanje mora biti u pozitivnom duhu, stoga bez obzira koliko ste km prepješačili, je li vam cijelo vrijeme pada kiša, morate shvatiti da ste otputovali a to znači – novo iskustvo! Stoga, osmijeh na lice i veselite se svakom trenutku jer je novo, neistraženo i vaše!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno