Subota, 25 ožujka, 2023

Joško Lokas, Etnoland Dalmati – ”Ima li turizma u Dalmatinskoj zagori?” u novom podcastu Turizam24

Sljedeći utorak, 09.03. rezerviran je za podcast Turizam24. Gost je Joško Lokas, utemeljitelj tematskog parka Etnoland Dalmati u Pakovu selu.

Joško Lokas davne 2005. godine započeo je gradnju danas najatraktivnijeg mjesta Šibensko-kninske županije. Na 15 000 metara kvadratnih oživjela je tradicija i baština Dalmatinske zagore. Pakovo selo, smješteno je u blizini Šibenika i Nacionalnog parka Krka, i baš tu se smjestilo atraktivno izletište i tematski park koji na sam pogled oživljava etničko podrijetlo i korijene svim Dalmatincima. A tek kada se proba poznata peka, dalmatinski pršut i vina, znate da ste u srcu Dalmacije.

Etnoland Dalmati

Etnoland Dalmati je službeno tematski park, sklop etnografske zbirke Dalmatinske zagore, inače najveće i najkompletnije na tu temu u zemlji, zaštićene kao kulturno dobro. 

Cijeli park rekonstruiran je u tipično selo dalmatinske zagore u kojem se predstavljaju tradicionalni obredi, kostimi, tipični običaji i načini života, uključujući i razne vještine. U njemu posjetitelji mogu vidjeti i doživjeti život kakav je bio nekada, i na jednom mjestu zabaviti se, opustiti i uživati u kulturnim i gastronomskim običajima kraja.

S Joškom ćemo razgovarati o njegovim počecima, reakcijama okoline da usred ničega izgradi vrhunsku turističku atrakciju i koliko je zapravo Hrvatska svjesna turističkog potencijala Dalmatinske zagore. Možda nije zaboravljena, no na nju se sigurno ne osvrćemo niti ju zamišljamo kada govorimo o hrvatskom turizmu. Stoga ne sumnjamo da ćete nas pratiti u utorak, 09.03. u 11.00h. Nadamo se da ćemo zainteresirati mnoge da već sljedeći vikend sjednu u auto i zapute se u ovaj divan komadić zemlje pod dalmatinskim nebom.

Sve što možete vidjeti, doživjeti naći ćete na www.dalmati.com  ili se obratite Etnoland Dalmati na info@dalmati.com/099 2200 200.

Podcast Turizam24 možete pratiti na:

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno