Subota, 10 lipnja, 2023

Još jedna aviokompanija koja, zbog pandemije, nije uspjela izbjeći stečaj

Općinski sud u Pragu prihvatio je zahtjev Czech Airlines-a (CSA) i 10. ožujka 2021. donio rješenje o pokretanju stečajnog postupka te pozvao vjerovnike da podnesu zahtjeve.

Czech Airlines (CSA) podnio je Općinskom sudu u Pragu 26. veljače 2021. zahtjev za reorganizaciju prema Zakonu o stečaju. Prijava za reorganizaciju podnesena je zbog ukidanja izvanrednog moratorija i nakon iscrpljenja svih mogućih rješenja za rješavanje izazovne financijske situacije uzrokovane globalnom krizom u zrakoplovstvu zbog pandemije COVID-19. Cilj procesa reorganizacije je spasiti tvrtku i odabrati najbolje moguće rješenje za vjerovnike.

Preporuka vjerovnicima je da se registriraju u stečajnom postupku najkasnije u roku od 2 mjeseca od dana objave rješenja o stečaju, tj. do 10. svibnja 2021. godine. Prijava se može podnijeti samostalno ili putem odvjetničkog društva. Mogu se prijaviti i dospjela i nepodmirena potraživanja.

Zahtjevi i njihovi aneksi podnose se u dva primjerka Općinskom sudu u Pragu na propisanom obrascu koji je objavljen na mrežnoj stranici Ministarstva pravosuđa (www.justice.cz) ili mrežnoj stranici registra stečaja http://isir.justice.cz//. Podnošenje zahtjeva se može izvršiti u elektroničkom obliku u podatkovnu bazu suda ili u elektroničkom obliku potpisanom priznatim elektroničkim potpisom. Naknadne prijave sud za stečaj neće uzeti u obzir.

U međuvremenu, prema napisima nekih čeških medija, CSA i Smartwings obavljaju sve letove prema rasporedu, a obje zrakoplovne tvrtke nastavljaju s radom na drugim linijama, ovisno o epidemiološkoj situaciji i ograničenjima putovanja koja su nametnule relevantne zemlje.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

SourceUHPA

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno