Srijeda, 4 listopada, 2023

Još jedan podcast Turizam24 je iza nas. Gosti podcasta: Nino Stančić Vidrač iz HULJS-a i Dejan Grepo iz webLAB-a

Nino Stančić Vidrač, HULJS: Hrvatska nema turističko skijalište

Koliko je izgledna skijališna sezona u pandemijskoj godini i gdje će Hrvati ove zime putovati, doznali smo u još jednom turističkom podcastu Turizam24 gdje je gost bio Nino Stančić Vidrač, predsjednik Hrvatske udruge ljubitelja skijanja i snowboardanja. HULJS je udruga koja je sa svojim radom započela u rujnu 2015. s ciljem da se što više ljudi odluči na skijanje i snowboardanje te da se poveća broj polazaka iz mjesta diljem Hrvatske prema glavnim skijališnim destinacijama.

Predsjednik udruge, naš gost Nino Stančić Vidrač u podcastu je naglasio je kako je Udruga nastala kao rezultat ljubavi prema skijanju te da je danas svojevrsna platforma za sve one koji možda nisu u stanju priuštiti si mondena skijališta i putovanja od deset dana. No, s Udrugom mogu otputovati na jednodnevne i li vikend izlete i osjetiti čar snježnih radosti.

Udruga broji 5000 članova, od toga gotovo 1500 aktivnih. Podružnice se nalaze u Karlovcu, Varaždinu, Koprivnici, Rijeci, Splitu i ostalim dijelovima Hrvatske, stoga je pozvao sve da se priključe i postanu dio HULJS ekipe.

Za sezonu 2020. nije imao riječi hvale, gotovo je nije ni bilo, no za zimski period koji je pred nama ima itekako očekivanja. Planiraju se nova putovanja, polasci iz cijele Hrvatske stoga je najbolje posjetiti njihovu web stranicu huljs.hr ili Facebook grupu Skijanje i skijaško prigovaranje i odabrati nešto za sebe i dobiti korisne savjete.

Dejan Grepo, webLAB: Korona je ubrzala proces digitalizacije za barem deset godina

Digitalizacija jedna je od glavnih tema na svim turističkim zbivanjima, konferencijama i okruglim stolovima. O čemu je zapravo riječ i koliko digitalizacijom možemo pomoći promociji turističke destinacije najbolje zna Dejan Grepo, vlasnik i osnivač webLAB tvrtke koja je punila medijske stupce svojim projektom Plaja – Beach Finder. No osim toga, u jučerašnjem podcastu razgovaralo se i o projektima kojima je Grepo krenuo u još jedno osvajanje – OPG2Go, CroCare koja Vam nudi sve medicinske ustanove na jednom mjestu, online, i mnoge druge korisne aplikacije koje turističku ponudu dižu na jedan novi nivo. CroCare Grepo je predstavio kao svojevrstan online sustav koji prema korisniku, prema njegovoj lokaciji, omogućava uvid u sve hitne službe tog područja.

Također, naglasio je da aplikacije koje pršte od informacija različitog profila, jednostavno nemaju šanse. Stoga je njegova Plaja – Beach Finder konkretizirana i upućuje na samo jednu stvar – plaže u vašem okruženju. Važno je istaknuti da aplikacija funkcionira i na stranim jezicima te se može koristiti i kada nemate dostupan internet, te je ekipi iz webLAB-a trenutno plan podignuti je na višu razinu i prilagoditi je i stranom tržištu. Preko 12 stranih država zainteresirano je za aplikaciju, stoga će zasigurno pobrati veliki uspjeh i preko granica lijepe naše.

Za kraj, Dejan je naglasio kako je situacija s koronom ubrzala proces digitalizacije za barem deset godina i tek treba vidjeti što nas čeka shodno svemu što se trenutno događa. Za više o radu webLAB-a posjetite njihovu wweb stranicu https://web-lab.hr/.

Sve naše podcaste možete pogledati na našem Youtube kanalu Turizam24. Ne zaboravite se pretplatiti i time podržati naš rad i pomoći nam da budemo još bolji!

PRETHODNI PODCAST:

#16 Podcast Turizam24- Jesmo li ”preživjeli” turbulentnu 2021. turističku sezonu?

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno