Srijeda, 29 ožujka, 2023

Još jedan avioprijevoznik odgodio letove prema Hrvatskoj

Grčki avioprijevoznik Aegean Airlines odgodio je početak prometovanja na linijama prema Hrvatskoj, piše croatianaviation.com. Zbog utjecaja globalne pandemije i trenutnih ograničenja u putovanju, Aegean Airlines otkazao je sve letove za Zagreb i Dubrovnik ranije najavljene od kraja ožujka.

Direktni letovi između Zagreba i Atene sada su dostupni od 29. svibnja (umjesto 31. ožujka), dok su letovi prema Dubrovniku odgođeni do 01. lipnja.

Nema direktnih letova prema Splitu

Prije svega dva mjeseca grčki nacionalni prijevoznik objavio je informaciju kako u ljeto 2021. godine planira prometovati četiri puta tjedno na liniji Atena – Split – Atena.

Prvi let bio je najavljen za 18. svibnja (zrakoplovima tipa A319), no kompanija je, iznenađujuće, povukla iz prodaje sve letove između Splita i Atene za ovo ljeto! U ponudi je bilo gotovo 24 tisuće sjedala, no Aegean je očito odlučio ne prometovati između dva spomenuta grada u predstojećoj ljetnoj sezoni te zadržati operacije samo prema Dubrovniku i Zagrebu.

S obzirom na to da Aegean prošle godine nije prometovao prema Hrvatskoj, ostaje mogućnost da i ove godine svi letovi iz Atene budu otkazani, što će prije svega ovisiti o samom bookingu na navedene dvije linije.

Za ulazak u Grčku trenutno je potrebno ispuniti PLF obrazac te imati negativan PCR test ne stariji od 72 sata. Test mora biti na engleskom jeziku te sadržavati ime putnika i broj putovnice ili osobne iskaznice.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno