Četvrtak, 30 ožujka, 2023

Jedan od najvećih američkih avioprijevoznika, UNITED AIRLINES, dolazi u Hrvatsku ovog ljeta

United Airlines, prestižna američka aviokompanija sa središtem u Chicagu, pokreće liniju prema Hrvatskoj, objavljeno je danas na press konferenciji ove aviokompanije!

United ima 8 hubova u SAD-u, pri čemu je najveći onaj u Chicagu, no kompanija će letove prema Dubrovniku pokrenuti iz New Yorka (Zračna luka Newark, EWR) gdje kompanija ima preko 68% udjela u cjelokupnom prometu, prenosi croatianaviation.com.

Dubrovnik će ponovno dobiti direktnu vezu sa SAD-om!

Nakon što je American Airlines zbog globalne pandemije trajno ukinuo liniju Philadelphia – Dubrovnik, Hrvatska će ponovno imati direktnu vezu sa Sjedinjenim Američkim Državama. Iako se o direktnim letovima prema Americi govorilo doslovno godinama, realizacije direktnih letova prema Zagrebu nije bilo, pandemija je dodatno otežala uvođenje ove linije. Ipak, nakon što je Hrvatska ispunila sve uvjete za ukidanje turističkih viza za ulazak u SAD, United je odlučio prvi reagirati i u proljeće 2022. godine uvest će direktnu liniju prema Dubrovniku iz New Yorka!

Osim direktnog leta prema New Yorku, United će putnicima iz Dubrovnika ponuditi niz destinacija u ostatku SAD-a i u Južnoj Americi s jednim zaustavljanjem u New Yorku.

Uvođenje redovnog direktnog leta između Hrvatske i SAD-a nikako nije iznenađenje. U Hrvatskoj je u 2019. godini bilo više od 620 tisuća američkih gostiju koji su ostvarili preko 1,5 milijuna noćenja, a Dubrovnik je definitivno najposjećenija destinacija američkih turista.

Robna razmjena je također vrlo bitna, u 2019. godini Hrvatska je u SAD izvezla roba i usluga u vrijednosti većoj od 3 milijarde kuna, dok smo uvezli robe u vrijednosti većoj od milijardu kuna. Osim američkih turista, valja istaknuti i podatak kako u SAD-u trenutno živi oko milijun i 200 tisuća Hrvata i njihovih potomaka, od čega najveći broj u Chicagu, oko 150 tisuća.

Uzmemo li u obzir hrvatsko iseljeništvo u SAD-u, broj američkih turista u Hrvatskoj te robnu razmjenu, linija United Airlinesa između Dubrovnika i New Yorka ima velike šanse za uspjeh.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno