Petak, 31 ožujka, 2023

Jesenska promocija HTZ-a: “Otkrijte boje Hrvatske”

“Otkrijte boje Hrvatske”

Pod nazivom “Otkrijte boje Hrvatske”, Hrvatska turistička zajednica (HTZ) počela je jesensku promociju na sedam europskih tržišta. Cilj je ovog projekta je održati vidljivosti Hrvatske i motivirati turista na dolazak koliko to dopuštaju epidemiološke mjere, izvijestili su iz HTZ-a.

Tu promotivnu kampanju HTZ će provoditi do polovine studenoga na tržištima Njemačke, Austrije, Poljske, Češke, Mađarske, Italije i Velike Britanije. Naglaskom je stavljen na promociju prirodnih ljepota, kulture, nautike i eno-gastronomske ponude u Hrvatskoj.  Putem tematskih članaka na online portalima, print oglasima te oglašavanjem na društvenim mrežama.

Prirodne ljepote Hrvatske

Za ljubitelje prirode ništa nije bolje od posjeta bilo kojem od naših parkova prirode ili nacionalnih parkova, navode na stranici croatia.hr

Počevši od Kopačkog rita, Papuka, Lonjskog polja i Žumberačkog gorja sve do svjetski poznatih Plitvičkih jezera i Sjevernog Velebita. Svi ti parkovi očaravajući su u svako godišnje doba, no ništa ne nadmašuje paletu boja koju ćete doživjeti tamo u jesen. Lišće koje poprima sve nijanse žute, narančaste, crvene i smeđe boje, tirkizna jezera i srebrno plave rijeke, zimzeleno bilje, sve to doima se najboljim muzejom na otvorenom, muzejom u kojem je fotografiranje dobrodošlo, a boje i zvukovi su tu da ih dijelite.

Hrvatska puna okusa

Okusa jeseni je pregršt, a šarene palete boja grožđa, maslina, tikvica, gljiva ili mandarina zadovoljit će sva osjetila.

Isprobajte slavonski doručak, slatkovodnu pastrvu iz rijeke Gacke ili gljive s brda Gorskog kotara. Kontinentalna Hrvatska puna je okusa, probajte i nezaobilazne istarske tartufe, mandarine iz doline Neretve i masline s otoka Brača. Otkrijte šarenilo okusa!

Hrvatska kultura i baština

Posjetite bajkovite dvorce od Ozlja do Trakošćana u paleti jesenskih boja. Naučite više o UNESCO nematerijalnoj baštini, kao što su drvene igračke Hrvatskog Zagorja i upoznajte majstore izrade licitarskih srca Sjeverne Hrvatske. Od regije do regije razlikujemo i narodne tradicije. A narodnoj baštini Hrvatske pripadaju i hrvatske narodne nošnje s neuobičajeno širokim rasponom boja i uzoraka, poput bizovačke narodne nošnje ili cvjetnih šešira Ljelja – kraljica Gorjana. Poslušajte živopisne zvukove pjesama koje se prenose s koljenja na koljeno, od Međimurske popevke do bećaraca istočne Hrvatske.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno