Srijeda, 4 listopada, 2023

Jelena Tabak iz Splita postat će nova predsjednica Nacionalne udruge ugostitelja

Jelena Tabak će dužnost predsjednice Nacionalne udruge ugostitelja od trenutka kada se promjena uvede u registar. Marin Medak, aktualni čelni čovjek Udruge, najavio je odstupanje s dužnosti te je u kratkoj izjavi rekao da se Nacionalna udruga ugostitelja osnovala zato što ne funkcionira Hrvatska obrtnička komora i Hrvatska gospodarska komora.

Jelena Tabak napominje: „Svi dosadašnji eksponirani članovi i čelnici nacionalne udruge ugostitelja ostaju u našem timu i nastavit će pomagati radu udruge“.

Također napominje da će se između ostalog odmah zatražiti izjednačavanje tretmana poslovanja caffe barova i objekata jednostavnih usluga s drugim ugostiteljskim objektima jer su se našli u diskriminirajućem položaju u odnosu na druge.

Želimo osigurati nastavak potpora za očuvanje radnih mjesta

„Tražimo jednokratnu isplatu poduzetnicima u sektoru ugostiteljstva u visini od tri posto ukupnog godišnjeg prihoda u 2019. u vidu pomoći za saniranje te ponovno pokretanje poslovanja te osigurati adekvatni pristup istim sredstvima i ugostiteljima koji su započeli s radom u 2020. Tražimo i da se ubrza isplata potpora za očuvanje radnih mjesta i naknade fiksnih troškova te da se osigura produljenje potpora za očuvanje radnih mjesta i naknadu fiksnih troškova za vrijeme trajanja epidemioloških mjera ili drugih ograničenja u poslovanju propisanih od strane nadležnih tijela“, otkriva Jelena Tabak.

Tabak naglašava da se potpore za očuvanje radnih mjesta treba približiti stvarnim potrebama tržišta omogućavanjem isplate naknade za direktore koji su ujedno i osnivači društava ili vlasnici obrta s više od 10 zaposlenih što je slučaj u preko 80 posto subjekata u Hrvatskoj te omogućavanjem otpisa doprinosa iz i na plaće za sve subjekte koji ostvaruju pad prometa od 20 posto, a ostale isplate nastaviti sukladno postojećem modelu.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno