Srijeda, 4 listopada, 2023

Javni poziv za sufinanciranje troškova nabave novih uređaja za sprečavanje nastanka biootpada

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je Javni poziv za sufinanciranje nabave uređaja za sprječavanje nastanka biootpada (otpada od hrane) u hotelima. Javni poziv možete naći na https://lnkd.in/eKPKHb3S.

Predmet Javnog poziva je sufinanciranje troškova nabave novih uređaja za sprječavanje nastanka biootpada (otpada od hrane). Svrha ovog Javnog poziva je potaknuti hotelski sektor da u skladu s ciljevima politika EU i nacionalnih politika primjenjuju red prvenstva gospodarenja otpadom, pri čemu je prvi i najvažniji korak sprječavanje nastanka otpada, odnosno njegovo smanjenje na izvoru.

Interseroh – kružna ekonomija, sprječavanje rasipanja otpada i očuvanje prirodnih resursa

Interseroh Hrvatska u svom portfolio-u ima OKLIN GreenGood ( uređaje za sprječavanje nastanka biootpada koji ne opterećuju otpadne vode. Njihovi uređaji koriste tehnologiju mikroorganizama za kompostiranje organskog otpada i smanjuju volumen do 90% u 24 sata. Izlazni produkt je nedozreli kompost koji dozrijevanjem postaje dodatak zemlji za razne primjene u hortikulturi.

Patentirana mješavina mikroorganizama specijalizirana je za kompostiranje otpada od hrane u aerobnim uvjetima. Ovi mikroorganizmi se aktiviraju na temperaturama od 50°C ili više i kao takvi ne predstavljaju prijetnju za ljude ili životinje.

Električni komposteri za otpad od hrane nude smanjenje otpada na mjestu nastanka otpada što pojednostavljuje korištenje te eliminira neugodne mirise i štetočine. Po ugradnji kompostera nema potrebe za zbrinjavanjem i plaćanjem bio otpada, te nema pratećih listova za KBO 20 01 08.

Stoga, da zaključimo; uz Interseroh i strojeve Greengood, najnovijom tehnologijom patentirani mikroorganizmi u roku 24 sata iz vašeg bio, kuhinjskog i ugostiteljskog otpada stvaraju kompost/supstrat.

Vrhunske tehnologije i napredno razmišljanje zasigurno je ključan faktor u razvoju i promišljanju održivog turizma kojem cijeli turistički svijet sve više stremi. Neminovna potreba da se okolišu i prirodi pristupi odgovorno zapravo je jamstvo uspjeha budućih turističkih projekata. Upravo je Interseroh Hrvatska jedan od nezaobilaznih partnera svih turističkih i ugostiteljskih objekata. Posjetite njihovu stranicu www.interseroh.hr.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno