Srijeda, 4 listopada, 2023

Japan ublažava mjere u cilju oživljavanja turizma i organizacije Olimpijskih igara 2021.

Japan će se vjerojatno ponovo otvoriti za turizam na proljeće 2021.

Prema najnovijem izvješću, Japan se planira otvoriti za međunarodne turiste u proljeće 2021. godine, prije početka odgođenih Olimpijskih igara u Tokiju. Japan je već ublažio ograničenja putovanja za strane stanovnike i poslovne putnike, ali i dalje ostaje zatvorena za turizam.

Kako se približavaju Olimpijske igre , Japan je počeo raditi na zdravstvenim i sigurnosnim protokolima, ne samo za sportaše, već i za posjetitelje iz cijelog svijeta. Stoga je vjerojatno da bi ta zemlja mogla razmotriti ukidanje strogih zabrana ulaska u tu zemlju već u travnju 2021.

Izvještaji iz različitih izvora navode da će japanska vlada možda zatražiti od posjetitelja da preuzmu aplikaciju za provjeru zdravstvenog stanja kako bi svakodnevno nadzirali njihovo stanje, a koja će zamijeniti trenutno potrebnu 14-dnevnu karantenu. Od međunarodnih turista može se zatražiti i privatno zdravstveno osiguranje prije putovanja.

Uz to, vlada bi također mogla razmotriti mogućnost uspostave posebnih savjetovališta za strane turiste koji će se baviti bilo kojim zdravstvenim problemima povezanim s koronavirusom. Testiranje prije i po dolasku također će biti obavezno za sve putnike.

S druge strane, Japan također odlučuje o ublažavanju ograničenja ulaska poslovnim putnicima za boravke do tri dana u pokušaju oživljavanja ekonomske aktivnosti. Od sada vlada planira dopustiti ulazak poslovnih ljudi iz 30 zemalja i regija s kojima Japan ima jake poslovne veze, uključujući Kinu, Južnu Koreju i Tajvan.

U skladu s najnovijim nizom akcija, poslovni putnici morat će proći test na koronavirus, izbjeći javni prijevoz i predati plan svojih aktivnosti tijekom boravka, ali neće morati biti u karanteni u svojim hotelima.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno