Subota, 1 travnja, 2023

Jahorina prva u Europi otvorila sezonu. Uz kupnju ski karte dobit ćete i korona garanciju

U prethodne tri godine u infrastrukturu je uloženo 75 milijuna eura. Noćno skijanje, korona-garancija, laboratorij za testiranje, najbolje cijene smještaja i najjeftiniji ski pass u Europi su samo neke od pogodnosti koje skijaše dočekuju ove sezone na Jahorini.

Olimpijska planina sada se može pohvaliti s 46 kilometara alpskih i 10 kilometara nordijskih staza, koje su po kvaliteti u samom svjetskom vrhu. Zahvaljujući sistemu za osnježavanje, sezona traje 130 dana. Primjenjivat će se sve mjere zaštite od koronavirusa i, kako za naš list kaže Dejan Ljevnaić, direktor OC-a Jahorina, na stazama, žičarama, gondoli – skijaši će biti potpuno sigurni. 

Uz kupnju ski karata skijaši dobivaju korona-garanciju, što znači da ako dođe do zatvaranja ili se osoba zarazi, ima mogućnost izabrati drugi termin za korištenje ski karte ili može odabrati i povrat novca. Skijanje je samo po sebi individualan sport koji se odvija na otvorenom, bez ikakvog kontakta, tako da mogu reći da je poželjno za održavanje fizičke distance među ljudima. Skijaši zbog uvjeta u kojima se skija svakako nose rukavice, bandane, kacige, naočale, koje predstavljaju odličnu zaštitu za lice i ruke. Uspjeli smo premostiti i prepreku kupnje ski passa, naš ski pass se može kupiti preko WebShopa i na Petrol pumpama u zemljama regije. Skijaši moraju znati da smo udvostručili broj prodajnih mjesta na Jahorini ako odluče kupiti ski pass na licu mjesta, tako da ih je ukupno 18. Pripremili smo jasne obavijesti na svakom koraku, kojima apeliramo na skijaše da poštuju fizičku distancu, kao i redovnu dezinfekciju žičara i gondole, a imamo i tri punkta za dezinfekciju. Testiranje PCR testom je dostupno za skijaše na samoj Jahorini, iako se nadamo da nikom neće zatrebati. Kabinu gondole, koja inače prima 10 osoba, ograničili smo na četiri, naručili smo uređaj koji dezinficira cijelu kabinu za pet sekundi. Imamo kapacitet za prijevoz 17.000 skijaša, ali zbog zdravstvenih mjera gondola je reducirana za 1500 mjesta, a za žičare ostaje sve po starom, tako da će ove zime kapacitet biti 15,5 tisuća skijaša na sat. Naš slogan za ovu zimu je JAHORINA CARES i time želimo potvrditi svoju posvećenost tome da učinimo sve da naši gosti i skijaši bezbrižno borave na planini.

Kakvi sve noviteti dočekuju skijaše ove sezone na Jahorini?

Sada odgovorno tvrdim da Jahorina ima najbolje ski staze, koje smo tijekom ljeta „popeglali“ do savršenstva. Cilj nam je da razvijemo noćno skijanje – osvijetlili smo još jednu stazu, i ove godine imamo četiri kilometra osvijetljenih staza. Naš Olimpijski bar je ove zime posjetiteljima otvorio vrata s proširenim kapacitetom, ali i novim jelovnikom s beskontaktnim naručivanjem hrane i pića. Izgradili smo i potpuno novu stazu dužine 1000 m i sada Jahorina raspolaže s ukupno 46 km staza za alpsko skijanje. Novitet za ovu zimu su i uređeniji ski vrtići i poligoni za početnike s dodatnim pokretnim trakama, potom osvijetljena šetačka staza koja vodi do vrha planine.

S obzirom na velika ulaganja u infrastrukturu i ponudu koju iz godine u godinu nadograđujete, da li taj trend prate cijene ski karata? Je li ski pass poskupio u odnosu na prethodnu zimsku sezonu?

Zadržali smo našu politiku poslovanja i najbolji odnos cijene i kvalitete. Iako je uloženo mnogo, cijene nismo mijenjali zbog trenutne situacije s koronavirusom. Tijekom sezone ćemo imati promotivne periode s popustima na ski karte do čak 50%. Zanimanje za zimovanje na Jahorini je poraslo, pogotovo iz susjednih zemalja Slovenije, Hrvatske, a prvi put se događa da ljudi koji su do sada skijali u Francuskoj, Italiji, Austriji, bukiraju Jahorinu, a to nije mali broj. Redovno pratimo situaciju na granicama i nadamo se da neće biti dodatnih ograničenja. Skijaši iz Hrvatske nemaju ograničenja prilikom ulaska u BiH, a za povratak u svoju zemlju testiranje smo osigurali i na samoj planini uz popust od 5% za sve naše goste.

Otkazana su sva događanja, manifestacije zabavnog karaktera… Na koji način planirate uveseliti goste u novogodišnjoj noći?

Ova godina je po svemu specifična za sve nas, tako da ćemo je na poseban način i ispratiti. Prioritet nam je bezbrižnost svih naših gostiju, otkazali smo sve manifestacije i koncerte po kojima je Jahorina nadaleko poznata. Koncerte, zabavu i druženje ostavljamo za neka bolja vremena, ove sezone smo se bazirali na skijanje, ski staze i uživanje na čistom planinskom zraku. U skladu s tim organiziramo i doček Nove 2021. godine, na skijama. Na Staru godinu od 22 sata do 2 sata iza ponoći, uz idiličnu planinsku i prazničnu atmosferu, bit će moguće skijanje s vrha staze Poljice.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno