Srijeda, 29 ožujka, 2023

Iznajmljivačima povećan paušalni porez na sjednici Gradskog vijeća Trogira

Na sjednici Gradskog vijeća Trogira prihvaćen je prijedlog o izmjeni odluke o gradskim porezima koja je danas objavljena i u Narodnim novinama.

Tako će vlasnici kuća za odmor (vikendica) od početka iduće godine u javnu blagajnu uplaćivati 15 kuna po metru četvornom svojih objekata umjesto 10 kuna, što je iznos koji su plaćali još od 1993. godine, piše Slobodna Dalmacija.

Budući da je usvojeno i povećanje paušalnog poreza, iznajmljivači tuirističkog smještaja će ubuduće po krevetu plaćati po 150 kuna više, odnosno u prvoj zoni 500 kuna godišnje, u drugoj 400, te u trećoj 300 kuna.

– Prije dvije godine nismo se odlučili na ovo povećanje, ali s obzirom na sve veće opterećenje infrastrukture u ljetnom razdoblju morali smo pristupiti korekcijama.

Bolje i veće komunalne usluge traže i više novca, a krajnji rezultat toga koji želimo postići jest bolji standard za građane i njihove goste – ustvrdio je gradonačelnik Ante Bilić (SDP).

Prihvaćen je prijedlog o novom ustroju gradske uprave, u kojoj se uvodi i peti upravni odjel, onaj za društvene djelatnosti. Naime, dosadašnji resor općih poslova, gradske imovine i javnih potreba podijelit će se na dva, uvodeći “društvene djelatnosti”.

– Bio je prevelik spektar djelatnosti koje nisu srodne u tom odjelu, pa je pročelniku bilo teško obavljati sve te poslove. Smatram kako će se spomenute djelatnosti ubuduće bolje i lakše obavljati – kazao je poteštat i ustvrdio kako se novi odjel “ne otvara zbog kadroviranja niti će se njime povećati broj djelatnika”, na što su prigovorili Stojan i nezavisni Ante Škrobica.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno