Utorak, 29 studenoga, 2022

Izmjene mjera za očuvanje radnih mjesta za ožujak i travanj

Poslodavci potporu za ožujak mogu ostvariti za radnike zaposlene najkasnije do 28.02.2021., a za radnike zaposlene do 31.03.2021. može se odobriti potpora za travanj te je dodan kriterij usporedbe za poslodavce osnovane nakon 1. veljače 2020.

Prema izmjenama mjere očuvanja radnih mjesta ožujak-travanj poslodavci potporu za ožujak 2021. mogu ostvariti za radnike zaposlene najkasnije 28. veljače 2021., a za radnike zaposlene najkasnije 31. ožujka 2021. može se odobriti potpora za mjesec travanj 2021. Međutim, iznimka su radnici koji se zapošljavaju kao zamjena za radnike za koje je zatražena potpora, a koji su u mjesecu za koji se traži potpora započeli s korištenjem rodiljnog ili roditeljskog dopusta ili su otkazali ugovor o radu, a otkazni rok im je istekao. Zahtjev za zamjenske radnike predaje se kroz dopunu zahtjeva, a u rokovima propisanim za podnošenje zahtjeva za mjesec za koji se traži potpora.

Nadalje, vezano uz dokazivanje pada prihoda, ako je poslodavac osnovan nakon 1. veljače 2020. treba dokazati pad prihoda/primitaka u mjesecu za koji traži potporu u odnosu na rujan 2020. ili prvi cjeloviti kalendarski mjesec poslovanja.

Poslodavci koji žele ostvariti potporu za ožujak i travanj morati podnijeti novi zahtjev putem on-line aplikacije bez obzira jesu li već koristili potpore za očuvanje radnih mjesta u prethodnim razdobljima.

Detaljnije informacije možete pronaći ovdje.

Podsjećamo, zahtjevi za potporu za ožujak i travanj zaprimat će se od 1. travnja do zaključno 23. travnja. Od 24. travnja do zaključno 21. svibnja  odobravat će se isplata potpore samo za travanj. Više pročitajte ovdje.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

SourceUHPA

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno