Petak, 9 prosinca, 2022

Izdano čak 1442 upozorenja

Davor Božinović informirao je da je putem županijskih centara u proteklom tjednu 303 prijavljena okupljanja s više od sto sudionika zbog čega je izdano čak 49 upozorenja.

Nakon odrađenih 28.024 obilaska različitih poslovnih subjekata, javnih prostora i ugostiteljskih objekata. zabilježeno je povećanje u broju upozorenja – čak 1442 odrađena.

U funkciji je, zbog opterećenosti službi, ponovno u funkciji i dežurni broj 113 za sve potrebne informacije u svezi eventualne sumnje na zaraženosti korona virusom.

Koordinativni sastanak

Od zadnje sjednice Vlade Stožer je donio odluke o uvođenju nužnih epidemioloških mjera na prijedlog 11 županija koje se većinom odnose na ograničavanje broja osoba na svečanostima i proslavama, zabranu posjeta domovima za starije i drugim ustanovama socijalne skrbi, održavanja sportskih natjecanja bez gledatelja i obavezno korištenje maski u zatvorenim prostorima.

Uz to, do 15. rujna odlukom je produžena privremena zabrana prelaska prekograničnih prijelaza RH za sve građane država koje nisu članice EU.

U organizaciji Ravnateljstva civilne zaštite sutra se planira održavanje koordninativnog sastanka s načelnicima županijskih stožera civilne zaštite radi razmjene informacija o trenutačnoj epidemiološkoj situaciji, rekao je Božinović.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno