Nedjelja, 26 ožujka, 2023

Izdana prva viza za digitalne nomade u Hrvatskoj u trajanju od 12 mjeseci. Evo prilike za privatne iznajmljivače

Današnji dan ( 26.01.2021.) biti će upisan u povijest jer je upravo danas izdana prva viza za digitalne nomade u trajanju 12 mjeseci, i to jednom američkom građaninu.

Od 01. siječnja 2021. godine na snagu je stupio novi Zakon o strancima, prema kojem se reguliraju vize za digitalne nomade.

Privremeni boravak digitalnim nomadima može se odobriti u trajanju do godine dana sukladno članku 69. ovoga Zakona. Prema službenoj definiciji digitalni nomad je državljanin treće zemlje koji je zaposlen ili obavlja poslove putem komunikacijske tehnologije za tvrtku ili vlastitu tvrtku koja nije registrirana u Republici Hrvatskoj i ne obavlja poslove ili pruža usluge poslodavcima na području Republike Hrvatske.

Jan de Jong, pokretač inicijative

Ministarstvo unutarnjih poslova, Ministarstvo vanjskih i unutarnjih poslova te Ministarstvo turizma i sporta rade na završnim detaljima oko online digitalne aplikacije za prijavu viza za digitalne nomade, ističe Jan de Jong, poduzetnik koji je pokrenuo inicijativu za uvođenje digitalnih viza te dodaje kako očekuje da ista bude aktivna kroz par tjedana.

Krajem godine osnovana je i Udruga digitalnih nomada Hrvatske iza koje stoje poznati ambasadori digitalnih nomada u Hrvatskoj – Jan de Jong iz tvrtke Webpower Adria te Tanja J. Polegubic iz Saltwater Workspace.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno