Nedjelja, 29 siječnja, 2023

Ivan Vuković: ”Turistički vodič turistima ostavlja prvi dojam i prenosi emociju destinacije”. Pogledajte 26. Podcast Turizam24

Pionir filmskog turizma, poznati dubrovački turistički vodič i osnivač Dubrovnik Tourist Guides Ivan Vuković, gostovao je jučer u 26. turističkom podcastu Turizam24. Prije 10 godina započeo je filmske ture pojavom sad već dobro poznatog fenomena Game of Thrones. Sa spoznajom da su turistički vodiči ambasadori i prva linija kada je riječ o dojmu kojeg turist stječe o destinaciji, naš gost sa velikim entuzijazmom otkriva kako prenijeti emociju grada ili zemlje.

Uz češće aviolinije iz Dubrovnika i ostalih dalmatinskih gradova, ovaj vrsni vodič, fotograf i putopisac nada se da ćemo napokon uspjeti odmaknuti od sezonalnosti i masovnosti u turizmu i da će i jug Hrvatske biti prepoznat u zimskim mjesecima, pogotovo s obzirom na vremenske prilike i veliki broj sunčanih dana.

Dubrovnik hoteli sezona

Također se i osvrnuo na činjenicu šteti li Dubrovniku prezentiranje kao Kings Landing / GoT destinacije. Naime, Ivan je naglasio da je najbolji odgovor na to Trend is your friend uzrečica, s obzirom da svaka Game of Thornes tura zapravo turistima daje i sve ostale informacije o povijesnoj i kulturnoj važnosti grada, te da je za Dubrovnik veća opasnost velik broj kruzeraških gostiju koji zapravo ne čuju i ne doznaju mnogo o samoj destinaciji.

Osim turističkog vođenja, voditelju Josipu Sedlaru ispričao je i o Co-hostingu i suradnjama koje je Vuković imao s renomiranim svjetskim medijskim kućama poput Disneya, Discovery-a i ostalih.

Za kraj, svakako hvalevrijedan rad našeg gosta jest onaj volonterski – već devet godina Ivan volontira u Keniji, za Mali dom te je i putem podcasta naglasio jak konzumerizam kojem su Hrvati itekako skloni. A mi pozivamo sve da se uključite i svojim donacijama, volonterskim radom i li kako god možete doprinijeti bilo za Mali dom ili nekoj drugoj organizaciji.

Cijeli podcast možete pogledati na našem Youtube kanalu Podcast Turizam24.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno