Ponedjeljak, 30 siječnja, 2023

Istrijani razočarani. Hrvatska ne bi trebala biti narančasta po regijama, već županijama

ZBOG ponovnog rasta broja zaraženih cijela obala u Hrvatskoj jučer je dobila narančastu oznaku na koronakarti EU, zbog čega su u Istri posebno razočarani i traže da se Hrvatsku označava po županijama, a ne regijama. Istra u zadnjih 15 dana bilježi izrazito nisku tjednu incidenciju zaraze, koja iznosi 1.9 na 100.000 stanovnika, piše Index.

Index je razgovarao s gradonačelnicima istarskih gradova Rovinja, Poreča i Novigrada, koji kažu da su oni odgovorni i da nije u redu da ispaštaju zbog grešaka drugih.

Treba napomenuti da su upravo Rovinj i Poreč uvijek u top tri najposjećenija grada po dolascima stranih turista.

Gradonačelnik Rovinja: Mi se ponašamo odgovorno, ukinuli smo sva događanja

Marko Paliaga, gradonačelnik Rovinja, za Index je odmah na početku razgovora rekao da se Istra nikako ne bi trebala gledati s ostalim dijelovima Jadrana.

“Mi od prošle godine tražimo od vlade da urgira da nas se gleda po županijama, a ne regijama. Ne vjerujem da će nas vlada poslušati, jer nije do sada, no bilo bi lijepo da to naprave. Ovo je dosta negativna vijest, ali ne vjerujem da će brzo utjecati na Istru, ipak turisti gledaju lokalnu situaciju”, rekao je rovinjski gradonačelnik za Index.

Navodi da je jedini način da se gleda i bilježi na karti po županijama.

“Mi se u Istri ponašamo odgovorno, ukinuli smo sve koncerte i događanja, a u klubove se može jedino s covid-potvrdom. Uvijek se ponavlja da su ispod Paga jedni te isti neodgovorni. Mi želimo sezonu odraditi, cijela Hrvatska živi od sezone. Ja vjerujem da će turisti gledati lokalno i da na nas to neće utjecati, no ovo svakako nije dobro za Hrvatsku i prerano se to dogodilo. Mislili smo da ćemo tek 15.8. doći u tu boju. Meni je žao, ali nadam se da će se situacija stabilizirati. Volio bih da smo svi u zelenom, da je cijela jadranska regija odgovorna”, rekao je Paliaga za Index.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

SourceIndex

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno