Nedjelja, 24 rujna, 2023

Istra unatoč koroni može računati na svoje goste. Istrijani se odlučili na 365 dana turizma

U Istri je radnim danom oko šest tisuća turista, a vikendima i dvostruko više. Mnogi su u kampovima u kojima je najlakše održavati distancu pa je dio njih odlučio ostati otvoren cijelu godinu. I isplatilo se!
U kampu u Funtani kao da nije listopad. Zbog lijepoga vremena i ovi su Česi odlučili produljiti odmor i raditi iz kampa.

– U Češkoj je ružno vrijeme, a i situacija u vezi s koronavirusom vrlo je loša. Ne vjerujemo našoj vladi i ostajemo ovdje jer se osjećamo sigurno, rekla je Martina, turistica iz Češke. Mnogi su gosti zakupili parcele za cijelu zimu.

– Imamo dosta paušalaca, to je već stotinjak gostiju i još individualci, prolaznici tako da bit će kamp dosta popunjen, kazala je direktorica kampa Polidor Federica Ukušić. Već je nekoliko godina ovaj mali privatni kamp pozicioniran na tržištu i za zimski odmor. U utrku su se sada uključile i velike tvrtke koje su dio svojih kampova pretvorile u cjelogodišnje.

– Iskreno rečeno, naravno da je bila i jedna velika potpora od strane države sa subvencijama koje daju za zadržavanje radnih mjesta sezonaca i stalnih sezonaca, naglasio je direktor kampa Kažela, AHG Alex Živković. U ovom medulinskom kampu već imaju grijane kućice, za zimski rad pripremaju sanitarne čvorove i uvode nove sadržaje.

– Postavljanje wellness sadržaja gdje ćemo imati jednu finsku saunu, masažnu sobu, jaccuzzi, dodao je. Deseci gostiju borave i u kampu u Puli. Vikendom i triput više.

– Kako su se granice počele polako otvarati, naravno tijekom vikenda imamo najviše Slovenaca, što nam je jako drago i veseli nas, također tijekom tjedna duži boravci naših njemačkih gostiju, rekla je Dolores Dragun, direktorica kampa Stoja, AHG.

– Unajmili smo parcelu na šest mjeseci, odlazit ćemo kući, ali uglavnom ćemo boraviti ovdje. Prvi put dočekat ćemo i Božić u Puli, naglasio je turist iz Njemačke Gotfrid. U doba kada nema kongresa, izleta ni ikakvih oganiziranih skupina gostiju – postoji samo odmorišni turizam. U desetak kampova u Istri u tome vide priliku.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno