Srijeda, 4 listopada, 2023

Istra dobila izuzeće od odluke o obveznim maskama u ugostiteljskim objektima

Istra je jedina županija koja moguće neće morati provoditi mjeru obveznog nošenja maski.

Istarski stožer civilne zaštite zbog povoljne epidemiološke situacije zatražio je od Nacionalnog stožera izuzeće od odluke o obveznom nošenju maski u ugostiteljskim objektima.

Stožer Civilne zaštite Istarske županije u četvrtak će donijeti odluku o postupanju na području županije. Odluka se tiče ranijih novih odluka Nacionalnog stožera civilne zaštite. Konkretno, traže izuzeće od mjere da u ugostiteljskim objektima gosti nose zaštitne maske. Ističu kako je epidemiološka situacija u Istri dulje vrijeme povoljna. Ipak, donijeli su odluku da se za organiziranje javnih okupljanja treba tražiti suglasnost. Odluku Nacionalnog stožera o tim prijedlozima očekuju tijekom petka, a njihovo priopćenje prenosi riportal.net.hr :

“Obzirom na izrazito nepovoljnu epidemiološku situaciju u okruženju te povoljnu situaciju u Istarskoj županiji koju želimo očuvati, donesena je odluka kojom se organizatori društvenih okupljanja, bez iznimke obvezuju da najkasnije pet dana prije planiranog okupljanja putem elektroničke pošte Županijskog centra 112 – pazin112@civilna-zastita.hr ili Stožera civilne zaštite Istarske županije stozercz@istra-istria.hr – zatraže suglasnost za održavanje okupljanja.

Županijski stožer će za društvena okupljanja na razini gradova i općina zahtjeve upućivati na suglasnost gradskim i općinskim Stožerima civilne zaštite. Stožeri civilne zaštite odgovore na zatraženu suglasnost donosit će u roku od 48 sati.”

Odluka je donijeta imajući u vidu da su građani u proteklom razdoblju poštovali mjere Stožera.

“Zbog dugotrajnog stabilnog razdoblja i malog broja novozaraženih osoba, s većinom novozaraženih kojima je epidemiološki izvor zaraze izvan područja Istarske županije.” javlja Nacionalni stožer.

Obaveza nošenja zaštitnih maski za zaposlenike ugostiteljskih objekata ostaje i dalje na snazi. U ugostiteljskim objektima, koji se nalaze u trgovačkim centrima, i gosti i zaposlenici obavezni su nositi zaštitne maske. Odluka se donosi na rok od 15 dana. Prijedlog odluke pod točkom 2. upućen je Stožeru civilne zaštite Republike Hrvatske. Očekuje donošenje iste tijekom sutrašnjeg dana”, stoji u priopćenju.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno