Subota, 10 lipnja, 2023

Istra će biti potpuno spremna dočekati izazovnu turističku sezonu

“Cilj nam je da se i ovog ljeta svi u Istri osjećaju sigurno. Upravo zbog toga smo razgovarali u kontekstu najavljenih mjera, odnosno novih režima prelaska granica. Mi moramo organizirati mjesta, odnosno punktove za testiranje ljudi”, izjavio je za Hinu direktor Hrvatske udruge turizma Veljko Ostojić.

Rekao je kako je buking relativno dobar, no, dodao je, vlada velika neizvjesnost jer “gotovo sve kompanije imaju fleksibilnu politiku otkazivanja dolaska”. “Rizik postoji, no mi se pripremamo kako bismo dokazali da smo spremni za prihvat gostiju. Naravno, puno je pitanja o tome gdje će se i kako gosti testirati. Organizirat ćemo nekoliko punktova i sve to iskomunicirati”, poručio je Ostojić.

Načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac rekao je nakon sastanka kako Istra ima iskustvo od prošle godine “koje će sada proširiti ne bi li odradili uspješnu turističku sezonu”. “Vjerujem da će Istra biti u potpunosti spremna odgovoriti na sve izazove koje turizam nosi u doba pandemije”, izjavio je načelnik Kozlevac, ocjenjujući sastanak izrazito produktivnim.

Svi akteri koji su uključeni u donošenje odluka vezanih uz turističku sezonu na području Istre dogovorili su se o izradi operativnog programa i planu organizacije testiranja gostiju ovisno o zahtjevima njihovih država.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno