Utorak, 26 rujna, 2023

Istarski turizam u borbi protiv krize. Ivošević: Nijemci nas još koliko toliko održavaju na životu.

Nijedna cijena u Istri nije bila ni skupa ni visoka ako je bila ugrađena kvaliteta i imala dobar omjer ”value for money.”

Posezona biti će na 30% prošlogodišnjeg prometa, doznajemo od direktora istarskog TZ. Izuzetno dobre epidemiološke mjere dale su nam nadu da će naša emitivna tržišta biti odvažna i reagirati kako smo očekivali. No to se dogodilo samo do 15.kolovoza kada smo svi zajedno postali svjesni situacije. Austrija i Njemačka još uvijek drže na životu određen broj turističkih aktera, no kadaje trebalo poentirati, dogodile su se nove restrikcije i ležernost svih nas. Trebali smo biti disciplinirani do kraja i uhvatiti Kairosa za rep. Ovako smo izgubili priliku biti bolji od naše konkurencije na drugim tržištima.

Gorka istina je u tome da ove godine posjetitelji Istre imaju kvalitetniju uslugu nego ikad prije. Posvećenost gostima bila je ključna u kriznim mjesecima glavne sezone. Ulaganje u kvalitetu servisa nema opciju B. Svaka usluga ima svoj put ali i svoju cijenu, stoga se ne može reći da je Istra bila preskupa ako se osvrnemo na samu kvalitetu iste.

Dodana vrijednost(added value) u turizmu podigla je uslugu i premium usluga bila je ta zbog koje su najbolji primjeri poslovanja radili bolje nego prošlih godina.

Sada je najvažnije sabrati se i dokazati emitivnim tržištima da ne mogu omalovažavati našu ponudu. Lažnim ili pretjeranim napisima direktno su naštetili našem gospodarstvu. Treba komunicirati putem ključnih medija, odabrati ciljnu skupinu i kao treći korak odraditi targetiranu promociju. Opcija ima, kažu nam u Istri, stoga u slučaju da se preduvjeti realiziraju, tri su moguće opcije programa.

I kao što se na konferenciji za tisak već naglasilo, sinergija mora postojati. Zbog smanjenog budžeta na svim razinama od ključne važnosti će biti maksimalna iskorištenost postojećih resursa i kvalitetna priprema za pojavljivanje na turističkom tržištu, zaključio je direktor istarskog TZ-a.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno