Utorak, 30 svibnja, 2023

Iskustveni turizam za nove generacije – Zagreb dobiva studij upravljanja doživljajem

Od jeseni će tako Edward Bernays University College biti prva visoko obrazovna institucija koja će u ovome dijelu Europe obrazovati buduće menadžere doživljaja, što mnogi nazivaju “zanimanjem budućnosti”.

Jedinstveni diplomski studij turizma pozdravili su mnogi sudionici u turizmu, od vrhunskih menadžera do stručnjaka u turističkoj industriji i prosvjeti. Plan razvoja usmjerenog na znanstvenu podlogu kao zbir ostalih znanosti – antropologije, sociologije, politologije i psihologije pa sve do komunikologije, ekonomije i marketinga – pravi je put kojeg treba slijediti u svrhu izgradnje kvalitetnih temelja održivog turizma.

Prva generacija ovakvog studija iznjedrit nove turističke menadžere spremne za stvaranje novih politika održivog turističkog razvoja u Hrvatskoj, te će završetkom preddiplomskog studija, studenti s najnovijim znanjima i vještinama biti osposobljeni predstaviti se na međunarodnom i domaćem turističkom tržištu.

UPRAVLJANJE doživljajem u turizmu jedinstven je i kompleksan proces upravljanja doživljajem i iskustvom turista u destinaciji, a stručnjaci iz turističke industrije nazivaju ga i turizmom druge generacije.

Ovaj jedinstveni koncept obrazovanja novih turističkih djelatnika omogućit  će aktivno sudjelovanje u promjenama unutar destinacija, sukreiranju novih politika promjena te postavljanju novih trendova u turizmu. Upravo su ovo neki od osnovnih razloga zašto upisati Edward Bernays University College.

Bernays se ujedno može i pohvaliti kao visokoobrazovna institucija s najvećim brojem partnera u gospodarskom sektoru u Hrvatskoj, među kojima se nalaze mnoge turističke agencije, hotelski lanci i kuće te tvrtke u kreativnim industrijama. 

Nova vrsta turista zahtijeva transformaciju turističke ponude, više doživljaja i iskustvenog turizma koji bi morao u potpunosti biti okrenut prema turistu.  Stoga je ideja o ovakvom obrazovnom projektu definitivno vjetar u leđa hrvatskom turizmu.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno