Subota, 23 rujna, 2023

IQM PROJEKT – projekt koji omogućava popuste

IQM Pass projekt je osmišljen kao logičan nastavak IQM Destination-a, projekta tvrtke Feel IQM koja u partnerskom odnosu s hrvatskim destinacijama potencira integralno upravljanje kvalitetom u destinaciji, mjerenje online reputacije svakog pojedinačnog partnera unutar destinacije: hotele, apartmane, suvenirnice, ugostiteljske objekte, zdravstvene institucije,…

Vodilja ovog projekta je u biti postavljanje standarda i praćenje istih a na temelju provedenih edukacija, analiza i mjerenja napretka u kvaliteti.

U sam projekt uključeni su samo oni objekti koji već imaju postavljene standarde iz svih prijašnjih projekata, što zapravo znači da ovaj novi projekt u potpunosti nadograđuje već postojeće, saznaje Jutarnji list od Đurđice Šimičić, vlasnice kompanije.

Ovaj projekt simbolizira kreativnost, inovaciju i održivi razvoj turizma temeljen na ideji koja je došla kao posljedica COVID 19 krize. Misao jest da će turizam krenuti kad tad, no svakako će biti problema u organizaciji i uspostavljanju reda na tržištu, stoga treba poticati poštivanje politike cijena u destinaciji i lojalne konkurencije.

‘’Krenuli smo odmah u ožujku s online edukacijama na koordinacijama s našim IQM Destination partnerima I pripremili smo koncept: IQM Pass Visit Lošinj, Visit Vodice , Visit Lika destination, Visit Karlovac i Visit Golden Slavonia. Naš cilj je osnažiti umrežavanje, multiplicirati povoljnosti za gosta, smanjiti visinu popusta, kontrola cjenovne politike u destinacijama i prikazati gostu paletu destinacijske ponude – pojašnjava Đurđica Šimičić .

Postupak kako IQM Pass funkcionira tako da gost izabere destinaciju u kojima je u ovom trenutku više od 200 ugovorenih partnera u Hrvatskoj. Gost izabere broj dana i broj osoba uplati IQM Pass online i u terminima koje je izabrao za korištenje IQM Pass-a gost dolazi u objekte, iskorištava popuste. Sve ovo utječe da se gostu povećava se ukupno zadovoljstvo boravkom u destinaciji.

Ugovorenim partnerima u destinaciji povećava se prihod kroz dodatnu potrošnju, povećava izgled produljenja boravka, povećava se interes za rezervacijom i dolaskom. 

IQM Pass gost će dobiti putem maila, te ga potrebno pokazati pri narudžbi u odabranom objektu. Može biti skenirani QR kod a može biti i u obliku digitalne kartice na svom mobitelu.

Projekt je u početnoj fazi a prilagođavat će se s obzirom na povratne informacije koje se dobiju direktno s terena.

Podršku projektu su dale Turistička zajednica Grada Malog Lošinja, Turističke zajednice Grada Vodica, Klastera Lika Destination, Turističke zajednica Grada Karlovca i Turističke zajednica Požeško-slavonske županije s partnerima u destinacijama.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno