Subota, 23 rujna, 2023

Ipak ništa od skijanja. Stroge mjere na granicama sve do 15. siječnja 2021.

Proteklih dana svjedoci smo iskakanja oglasa prvenstveno o školama skijanja da počinju prijave za Hrvatski tjedan od 09.01. do 16.01.2021. prije svega u Italiji jer još uvijek ne postoji odluka o traženju PCR testa od strane Talijanskih vlasti za ulazak u Italiji i slobodno skijanje na poznatim padinama Alta Badije, Kronplatza, Sextena i drugih skijališta nadaleko poznata svima.

U kontaktu s tim školama dobili smo informaciju da je to zapravo samo nada da bi se mogle granice otvoriti i da naši neće tražiti test prilikom povratka u domovinu. Današnjom odlukom Nacionalnog stožera te nade su ugašene, odnosno nisu ako ste voljni platiti PCR test po osobi 690 kn po povratku u Hrvatsku. Dok ne dođu rezultatiti testa dakako ste prisiljeni biti u karanteni odnosno izolaciji.

​Nacionalni stožer donio je novu odluku kojom se produljuju stroge mjere na granicama.  Mjere na granicama su produljene na mjesec dana, sve do 15. siječnja.  Prema tim mjerama u Hrvatsku državljani EU mogu ući samo s negativnim PCR testom ne starijim od 48 sati ili moraju ići u samoizolaciju do pristizanja negativnog testa, uz nekoliko iznimki koje se odnose na tranzit, prekogranične radnike, diplomate, zdravstvene radnike…

Obveza PCR testa ili samoizolacije se odnosi i na sve hrvatske državljane izvan Hrvatske koji su za blagdane planirali doći u posjet, ali i za sve Hrvate koji se vraćaju iz gotovo svih zemalja svijeta pa će bilo kakva putovanja za božićne i novogodišnje blagdane biti teško izvediva.

Propisano je državljanima trećih zemalja dopušten samo tranzit kroz Hrvatsku, ne računamo li neke doista iznimne slučajeve u kojima mogu boraviti u Hrvatskoj.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Sourcehuljs.hr

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno